x

RebekkaMaria, turnédagbog kapitel 3

RebekkaMaria, turnédagbog kapitel 3

Turné turné. Over en måned er gået siden sidste kapitel. Vi har spillet nogle fabulous shows, mødt skønne mennesker og måske festet lidt rigeligt... Her får I en god gang turnésladder/sludder.
 
Efter et brag af en fest på Vega drog vi videre til et ilttømt og sildepakket Pustervik i Göteborg. Bassist/guitarist Johannes Nidam havde fødselsdag, så det blev en all-nighter for nogle og få timers søvn for andre i Rebeckas lejlighed i Göteborg, inden vi alle skulle op og sejle til Frederikshavn alt for tidligt fredag morgen. Men der er nu noget charmerende over white trash-færgerejseformen. We like! Vi fik endda svært ved at forlade båden, da en kæmpe lastbil bakkede hårdt ind i vores lille tourbus i stedet for at køre frem og ud af færgen... Hmm, wake up!

Endelig fremme i Frederikshavn og godt sultne fandt vi den hyggelige restaurant Katfizk lige ved molen, hvor de fleste af os fik plejet tømmermænd med alt godt fra havet og lidt frisk havluft. Videre mod Aalborg og Studenterhuset, hvor festen skulle stå denne fredag. Åh jo! Aalborg – we love you. Bort set fra det fjols af en anonym hærværksudøver, der knækkede samtlige eger på min elskede "Corollaceous" blomst/paraply! WTF???! Dagen efter i Roskilde kastede Rebecka og jeg mig over den med moderlig omsorg og store mængder gaffatape og træpinde. Den lignede en soldat hjemsendt fra slagmarken, men vi fik den up and running. Phew!

Weekenden efter kørte vi til overraskende smukke Sønderborg, hvor vi blev mødt af et lille, men kærligt publikum og det mest syrede vandrerhjem ever! Troede vi var havnet i en amerikansk trailerparkghetto med diverse obskure kunstnere som naboer. Der lugtede også af ko... Hehe, men en ret sjov oplevelse. Morgenen efter spiste vi brunch inde i byen, og det føltes lidt som en miniferie på landet. Skønt. Jeg troede jeg var i Vordingborg, men hey, turné... eh?

Århus! Dette show havde vi egentlig både bævet for og glædet os til. Musikhuset! Der har jeg kommet, siden jeg var barn. Set teater, musicals og koncerter... Sejt at skulle spille der. Men af mystiske årsager havde Musikhuset valgt annoncere showet som siddende, til trods for dets placering i Rytmisk Sal. Så med caféborde og uudtømmelige lagre af stole, fik de bænket hver eneste gæst. Lidt et turn off at stå foran, men hey, de skulle da have fest og show alligevel. Jeg havde fået den fine idé (syntes jeg i hvert fald selv), at Rebecka skulle gå foran mig ind på scenen og drysse blomsterblade for mine fødder, som en anden brudepige. Hrmn, men prinsessen her havde glemt at de 13 cm's hæle, hun havde iført sig ikke rigtigt samarbejdede med fugtige udsmattede blomsterbade og et blankt gulv... Så det førte til et par umotiverede hoftevrik og et par barfodede sange ("Píca Pìca" og "Mother Woman" – som egentlig altid burde spilles sådan), men det ødelagde ikke stemningen. En dejlig rand af glade piger (og et par fyre) holdt også fanen højt stående/dansende oppe foran. Og til sidst fik vi alle op at stå. Sweet. Gode ord blev skrevet og sagt om koncerten. Tak.

I Odense blev vi mødt af to kæmpebannere – et på Posten og et på Teaterhuset. Showet var blevet flyttet fra Posten og indgik nu i 1. maj kunsteventen ArtBeat, så vi var godt spændte. 1. maj – spændende om folk ville være for møre efter en hel (regn)dag i mosen... Det var de ikke. De gav os en virkelig festlig (og stående/dansende) afslutning på den største del af turnéen – Odense, we loove you!
De følgende uger var lidt mindre koncertspækkede, men en masse anderledes events fyldte dog alligevel op og gav op følgende gode oplevelser:

* H&M Fashion Against Aids Presseevent i Brøndsalen
* Duetter med Mads Langer på Statens Museum For Kunst til Stella Polaris eventen
* Supportshow for Sia i Store Vega – nåhr, hun var sød!
* Costume/H&M FAA Fest for indbudte fashionistaer :)
* Spot Festival på Voxhall – en fantastisk festival og et af vores bedste shows, mener mange. Dog ikke Gaffa.se – som gav koncerten 1 sølle stjerne og noget at en svineranmeldelse. Så har man oplevet det med! :) Well well...
* Fermaten i Herning – altid dejligt – et af DKs bedste spillesteder
* Et show til i Odense – på Posten med Turboweekend og fest
* Og så lige et splitternøgent set på Klub Rolig – med fornemt gæsteskab af Mads Langer – helt tyste versioner af sangene, som vi har spillet med fuld ballade hele foråret. En dejlig udfordring og et dejligt publikum.

I lørdags drog jeg og JOJO til Amsterdam og spillede et DJ/MC show til Strawberry Earth Film Festival. Den diametrale modsætning til koncerten i går. Fuld smæk på og klubstemning. Svedigt. Love Amsterdam!

Og så er det faktisk ved at være slut på forårsturnéen. Bliver dejligt med lidt ferie og sommer. Tak til alle jer der kom ud og gjorde foråret så festligt og smukt for os.  I er pulsen.

Vi ses i sommeren.

Puss
RebekkaMaria

Lidt linke-godter:

Pustervik, Göteborg billeder

Gimle billeder

Artbeat video

H&M/Costume fester - del 1 & del 2

Spot Festival interview/live klips video


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA