x

Den heldige syresø

Den heldige syresø

– Vi har været i gang i tre et halv år i denne her konstellation. Egentlig var vi ikke så mange, men så fik vi en ide om at det kunne være fedt at have en masse instrumenter med, og lige pludselig var vi vildt mange. Det var temmeligt besværligt, men så fik vi lavet nogle sange, og så blev det ligesom vores udtryk og så kunne vi ikke lige skippe det igen. Det giver et lidt underligt sammensurium, men også en sjov energi, syntes vi.
...Fortæller Jannis Makrigiannis, et af de tre medlemmer af Lake Placid, som GAFFA.dk mødtes med en frisk og solrig formiddag på Islands Brygge i København.

Oprindeligt skulle vi have mødtes på Lake Placids favoritsted, bodegaen Isbjørnen, men vejret ”tvang” os til at gå ud og nyde vejret, ganske som man nærmest tvinges i godt humør, når man lytter til den glade og dansable musik på bandets debutalbum ”Make More Friends”.

Overraskende nok var humøret stadig godt, da Lake Placid i efteråret 2003 valgte at gå hver til sit, for problemet var af luksuskarakter. En veloverstået tour i Tyskland, et hit på det elektriske barometer og det hele gik som det skulle – der manglede bare det sidste skub opad. Bandet var nået så langt de kunne ved egen hjælp, de vidste ikke rigtigt, hvad der så skulle ske, og det hele blev til ingenting – lige indtil nogle praktikanter spurgte om de ville være ”ofre” i et nyt uddannelsessamarbejde mellem Music Management-uddannelsen og Universal. Dette blev startskuddet til en genfødsel- og nydefinering af bandet:

– Tidligere havde vi haft det sådan, at når vi var så mange, var det nok bedre at nogle stykker stod for alting, og det var så også dem, som bestemte det hele. Da det her projekt med Music Management og Universal så kom på banen, omvurderede vi situationen. Vi gik hver især hjem og fandt ud af, om vi ville det her. Én ville ikke og han gik ud af bandet, men resten ville gerne og vi besluttede herefter, at alle skulle være involveret i projektet. Det skulle ikke længere være sådan at nogle få bestemte, forklarer Frederik Sølberg, og lige pludselig kom der gang i sagerne for Lake Placid, fortæller Jannis.

– Vi indspillede vores nye plade i januar og nu udgives vi på et stort pladeselskab, der har et stort netværk og det hele er styret af de fire Music Management-studerende, som fungerer som et pladeselskab i pladeselskabet. Vi har haft sindssygt stort råderum over vores ting og hvordan vi vil have gjort tingene. Vi har virkelig fået frihed til at øve, mens andre tager sig af de omgivende ting. Jeg tror ikke, vi kunne komme i en heldigere situation.

Med pladeselskab og management i ryggen kan Lake Placid nu fokusere udelukkende på det, det handler om, nemlig at spille musik, og her er stilen, i hvert fald live, livsbekræftende:

– Jeg tror, at hvis du inviterer en masse folk, som ikke har set os før, ind og ser os og spørger dem, hvad de vil sige vi er for et slags band, vil svaret være, at vi er et meget stort, meget livligt og meget positivt, glad orkester. Det er klart, at når vi er så mange, så har vi et enormt energisk overskud at give publikum, og det kan mærkes, siger Jannis.

Man kan måske indvende, at det er svært ikke at være positive, når man i den grad har været heldige med at lande en pladekontrakt – faktisk efter man er stoppet – som Lake Placid har, og bandet er da også taknemmelige, selvom der, som Frederik fortæller: ”er en del eksaminer nu her, som det ser rigtig skidt ud for."

Til gengæld ser det ikke skidt ud for bandet, der i GAFFA er blevet anmeldt til fire stjerner og bandets lille barn ”Make More Friends” skulle gerne bane vejen for en større eksponering:

– Målet er i første omgang at komme ud og spille rigtig meget, for vi er et liveband. Men ellers at få publikum med og have en positiv indvirkning på dem. Og de må gerne komme igen og gerne tage nogle venner med. Men vi er glade, vi har allerede nu fået meget mere end vi har regnet med, forklarer forsanger TK.

Lake Placids cd ”Make More Friends” udkommer mandag d. 17. maj. Lake Placid kommer ikke på sommerens festivaler. I stedet bliver det, måske, til en Tyskland-tour, inden de til efteråret kommer på Danmarksturné.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA