x

Other Music – en undergrundspladeforretning i New York

Other Music – en undergrundspladeforretning i New York

– Other Music forsøger at bevæge sig ned under overfladen af midtsøgende mainstreammusik. Dernede finder man en musikalsk undergrund, som efter min mening er langt mere interessant, siger ejeren af Other Music, Josh Madell, og flytter en bunke vinylplader fra en stol i forretningens trange baglokale, for at gøre plads til at vi kan sætte os ned.

Under overfladen
Other Music har eksisteret i lidt over otte år og er på nuværende tidspunkt en af verdens førende pladeforretninger, når det drejer sig om undergrundsmusik.
Hvordan holder I jer orienterede om, hvad der foregår?
– Først og fremmest ved at tage rundt til koncerter. Enkelte aftner er man så heldig at støde på et eller andet helt fantastisk band, som man aldrig har hørt om, siger Josh og læner sig tilbage i stolen.

– Men derudover er der mange bands, som selv henvender sig i forretningen med demooptagelser eller færdigindspillede album, som de gerne vil have os til at lytte på, fortsætter Josh og børster støvet af en Yo La Tengo-plade, som ligger på bordet foran ham.

– Vi har kontakt til en lang række pladeselskaber i New York, og når vi falder over noget musik, som vi mener, folk bør have kendskab til, anbefaler vi pladeselskaberne at tjekke det ud. Det sker også, at pladeselskaberne kontakter os og spørger, om vi har fået øje på et eller andet interessant. Derudover samarbejder vi med journalister fra blandt andet Rolling Stone Magazine og New York Times. På den måde er Other Music med til at hjælpe undergrundsbands frem, fortæller Josh og lader blikket glide hen over reolen med plader langs lokalets bagvæg.

Josh anbefaler
På væggen hænger en liste over de ti mest solgte plader i Other Music i øjeblikket:
Cat Power, Yo La Tengo, Broken Social Scene, !!!, The Rapture, The White Stripes, Four Tet, Bonnie Prince Billy, The Sea And Cake og Prefuse 73.

Er der ellers andre nye undergrundstalenter, man bør holde ører med?
– Der sker en masse interessant i New York i øjeblikket. Men noget der skiller sig særligt ud, er et band som Tv On The Radio. En trio fra Brooklyn, som henter deres inspiration hos blandt andet David Bowie, Brian Eno og Peter Gabriel.

– Noget andet man bør tjekke ud, er en kvinde ved navn Regina Spektor, som netop har været på turné med The Strokes. Hendes musik minder lidt om Cat Power, bare en anelse mere beskidt. I samme genre finder man Devendra Banhart og Sufjan Stevens. En form for akustisk folkpop, som ligger sig i forlængelse af for eksempel Bonnie Prince Billy.
Animal Collective har efter min mening også lige udgivet et rigtig interessant album, som man bør give sig tid til at lytte på.

Other Music på nettet
Hvis du er interesseret i at finde ud af mere omkring Other Music eller læse om nye udgivelser, kan du tjekke deres hjemmeside ud, http://www.othermusic.com. Hver uge anmelder de mellem ti og tyve nye udgivelser, som de selv finder interessante.
– Vi gider ikke bruge vores tid på at skrive om musik, som vi ikke bryder os om. Hvis musikken ikke siger os noget, vil vi hellere undlade at anmelde det. Dårlige anmeldelser kan man alligevel ikke bruge til noget, fastslår Josh og lader hånden glide gennem det mørke hår.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA