x

Altmodisch – den unikke lyd af en mave

Altmodisch – den unikke lyd af en mave

"Jeg ved ikke, om vi tilfører noget nyt. Skal man det?" spørger trommeslageren i Altmodisch, Kristoffer Lyhne, som svar på, hvad hans band bringer til indietronica: Den genre, som de fire medlemmer har placeret sig solidt i fra starten af deres karriere, da de i efteråret 2008 udgav en promotion-ep på et delvist selvejet selskab ved navn Indietronica.dk. Den første rigtige udgivelse kom i februar 2009 på Rust Music, det københavnske spillesteds eget label. Om det samarbejde siger Kristoffer Lyhne:  -Vi havde håbet på, at de kunne hjælpe os med at komme frem, men jeg tror ikke, at hverken vi eller de havde defineret, hvad det ville sige.

Heldigvis dukkede en ny hjælpende hånd op i form af briten Iain Kirkcaldy, som ejer pladeselskabet Regular Beat og opdagede Altmodisch til en koncert i Århus. Gennem ham fik bandet udgivet deres debutalbum sidste måned, både herhjemme og i Storbritannien og Tyskland.

I mellemtiden har Kristoffer Lyhne snakket med resten af bandet – Hans-Christian Pommergaard, Thomas Mondrup, Christoffer Nejrup og lillebror Mathias Lyhne - om deres bidrag til indietronica.

- Hvis vi tilfører noget, så er det måske ved at udfordre den klassiske måde at bruge programmering og klassiske instrumenter på. Vi forsøger at distancere os fra den klassiske 4/4-dels indierock, som dominerer indietronikascenen. Vi arbejder meget med at finde vores egen lyd, og i vores programmeringer har vi som grundregel, at de samples, vi bruger, helst skal være nogle, vi selv har optaget – det vil sige unikke lyde, lyder konklusionen.

Det kunne for eksempel være lyden af Kristoffers egen mave, som han optager og sampler under Altmodisch's koncerter.

- Tit går koncerter med elektronisk musik ud på, at man trykker play på et backing track. Vi prøver at udfordre det stive og mekaniske og gøre det så organisk som overhovedet muligt, forklarer Lyhne.

Altmodisch er for længst gået i gang med at indspille nyt materiale, denne gang hjemmefra.

- Sidste gang havde vi skitser, som vi tog i studiet med. Nu prøver vi se, hvor langt vi selv kan komme, slutter han. 

Debutalbummet er ude nu, og du kan fange Altmodisch til en række in store-koncerter i Stereo Studio-butikker landet over i slutningen af august og starten af september samt en koncert på Loppen i København 27. august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA