x

Finale – Matti Breschel

Finale – Matti Breschel

Alder: 25 år
Civilstatus: Er kæreste med Maria Josefine Jensen

Profession: Matti Breschel er professionel cykelrytter og kører i denne måned de franske landeveje tynde, når han repræsenterer Team Saxo Bank i verdens hårdeste cykelløb Tour De France.

Kommer du fra et hjem med klaver?

- Nej, det gør jeg ikke. Vi har hørt meget musik generelt, men vi har aldrig haft et klaver derhjemme.

 Spiller du selv?

- Ja, jeg startede med at spille guitar, da jeg var ti år gammel. Så har jeg faktisk spillet i band, indtil jeg blev professionel, altså da jeg var cirka 20 år. Vi prøvede at skrive vores egne numre, men det var primært noget jam, hvor vi blandt andet spillede Deftones og andre hårde ting.

 Synger du i badet?

- Jeg kan da godt stå og skråle lidt derude, når det er.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

- Den drøm har jeg da stadigvæk. Jeg tror ikke, at der kan være noget federe end at stå på scenen foran et stort publikum og fyre den af. Det gad jeg sgu godt prøve. Når man står på et podium og har vundet en etape, skal man jo ned efter fem minutter, hvorimod en koncert varer halvanden time.

Hvad betyder musik for dig?

- En hel del. Jeg bruger det blandt andet til opladning til et cykelløb og hører også en del musik, når jeg er ude og cykle. Det gør mig ofte i godt humør, og det er godt at finde en rytme til, når man cykler. Jeg stresser også af med musik og har generelt meget rejsetid, hvor jeg også hører en masse forskelligt.

Hvor meget fylder din musiksamling?

- Jeg tror, at jeg har omkring 5000 sange på min iPod.

Hvad er din yndlingsplade?

- Det må være Thin Lizzys Greatest Hits. Mine forældre hørte det ofte, da jeg var barn, og så er jeg bare vokset op med det. Jeg kan alle numrene udenad, og det er bare et superfedt band. Jeg har selv set dem et par gange, dog uden Phil Lynott (den originale forsanger, red.).

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

- Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvor jeg har den fra, men jeg har albummet med eyeQ. Det er ikke en plade, der kommer på særligt tit.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

- Det er satanedeme et godt spørgsmål. Det skal være noget nemt, som "Wonderwall" med Oasis. Den kan alle.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

- Det nummer, som jeg nok har hørt mest af sådan nogle kærlighedsnumre, er nok "Still In Love With You" med Thin Lizzy. Det er fedt nummer.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

- Det må gerne være noget jazz. Noget Miles Davis kunne jeg godt finde på at sætte på.

Hvad hører du helst søndag morgen?

- Der hører jeg mest P3.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

- Jeg tror, at Michael Jacksons "Billie Jean" kan gøre tricket.

Hvad er den første sang, du kan huske?

- Jeg kan huske en del numre fra 80'erne, men dengang jeg selv begyndte at høre rockmusik, der var det Green Day og isæt det nummer, der hedder "Brain Stew" fra Insomniac. Jeg kan huske, at den var nem at spille på guitaren, så det var fedt.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

- Jeg ved ikke ligefrem med tårer i øjnene, men jeg får ofte kuldegysninger, når jeg lytter til The Cure, blandt andet med nummeret "Lullaby".

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

- Det skal nok bare noget almindelig kirkemusik. Det behøver ikke at være så kompliceret, bare vi får det overstået.

Har du været i operaen?

- Ja, min kæreste hører meget opera, så det har jeg ofte været. Jeg har blandt andet set Puccinis "Tosca", som nok er den, jeg husker bedst. Jeg synes, at det er en meget fed oplevelse at komme i operaen.

Har du været på festival?

- Nej, desværre. Det bliver ikke til så meget, når jeg rejser så meget. Jeg har altid godt kunne tænke mig at opleve Roskilde Festival, men det bliver nok først den dag, hvor jeg stopper med at cykle. Det bliver nok også kun til en endagsbillet, for det der med at sove i telt er ikke lige mig.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

- Jeg så Depeche Mode i Parken sidste år, som var en fed oplevelse. Af danske koncerter kan jeg nævne Malk De Koijn, som jeg så i Store Vega. Det var fandeme også fedt, og deres tekster er jo bare supersjove.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?

- Jeg tror det skulle være Roisin Murphy fra Moloko. Hun er en sød pige.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA