x

Il Tempo Gigante: Kamæleon træder i karakter

Il Tempo Gigante: Kamæleon træder i karakter

Hvordan lærer en konservatorieuddannet guitarist sig selv at kende, hvis han de sidste mange år har spillet i skyggen af Sanne Salomonsen, Aqua og Lars H.U.G.? Han forlader det store orkesters trygge favn og stiller sig ud på scenen og på plademarkedet alene. I det mindste ved han nu, hvad han ikke skal gøre. Nogenlunde sådan går den foreløbige historie om Rolf Hansen, respekteret og hårdtarbejdende studie- og livemusiker, som nu er klar med sin første plade med egne sange, "Lost Something Good".

– Jeg har fået mulighed for at iagttage mange artister på sidelinjen og fundet ud af via følelsen i maven, at hov – det var måske ikke sådan, jeg ville have gjort. Derigennem opstår behovet for at finde ud af, hvordan man så selv ville gøre det, siger Rolf Hansen, der har kaldt sit nye projekt for Il Tempo Gigante, opkaldt efter en bil i den norske kultdukkefilm Bjergkøbing Grand Prix. Albummet er indspillet med hjælp fra broderen Jonas Tranberg Hansen, og med i bandet er Jakob Falgren, Jesper Lind, Nils Gröndahl og Rasmus Kjær. Rolf Hansen har dog allerede været ude at præsentere sin musik alene – uden band, men med elektrisk guitar og loop-station (en slags båndoptager, hvor man kan optage og afspille sig selv i et loop, red.). En noget uvant situation for den 34-årige guitarist.

– At stille sig op alene foran et publikum for første gang er at møde sig selv på en måde, du aldrig har prøvet før, og det tror jeg ikke, man kan forberede sig på. Det er fantastisk, men også meget angstfremkaldende. Der er ingen stor lyd at gemme sig bag ved, siger han.

Alligevel var han nødt til at gøre det for at vise, at han kunne stå alene som kunstner. Og for at finde ud af, hvad der egentlig gemte sig bag den lyd, han lavede for alle de andre musikere.

– Hvis du i lang tid tilegner dig andre menneskers udtryk, uden kritisk at tage stilling til, hvem du selv er, er du i fare for at ende som en kamæleon. Derfor har det taget mig så lang tid at lave den her plade, fordi jeg skulle lære at stå i kontrast til baggrunden i stedet for at gå i ét med den, slutter Rolf Hansen.
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA