x

Nøgenløbet på Roskilde gennem tiden

Nøgenløbet på Roskilde gennem tiden

Nøgenhed er ikke ligefrem sjældent set på Roskilde Festival, og ud over musikken er et af de helt store trækplastre på Dyrskuepladsen det årlige nøgenløb, hvor en pæn portion festivaldeltagere år efter år stiller op i henholdsvis Adam- og Eva-kostumer for at vinde billetter til næste års festival.

Den første officielle udgave af nøgenløbet kan dateres tilbage til lørdag den 27. juni 1998, hvor syv mænd og én kvinde deltog. Det blev arrangeret af den på det tidspunkt nystartede festivalradio, der blev grundlagt af en flok studerende med formålet at fortælle det øvrige Roskilde-publikum om, hvad der foregår i deres verden.

Siden 1998 er langt flere deltagere kommet til. Det årlige nøgenløb er en stor tilskuermagnet, og præmien, der uddeles til vinderen af henholdsvis herre- og dameløbet, er en billet til næste års festival.

I 2007 blev nøgenløbet, der finder sted på festivallørdagen, afviklet på halm på grund af det heftige regnvejr. Samme år vandt en blond fyr ved navn Magnus førstepræmien for tredje år i træk. Rygtet siger desuden, at Roskilde Festival Radio det år gerne ville have en ny vinder. Derfor havde de sørget for at hælde rigeligt med sprut på Magnus, inden løbet blev skudt i gang. Om historien har noget på, kan vi hverken be- eller afkræfte, faktum er dog, at Magnus vandt. Sprut eller ej.

I 2008 deltog for første gang flere kvinder end mænd. Her var 16 ud af de 31 deltagende nemlig af hunkøn.

Sidste års vindere var Hans Christan Andersen og Christiane Pedersen.

1. april i år afholdt AIDS Fondets kampagne, Humor Mod AIDS, et Roskilde-inspireret nøgenløb i Amager Strandpark, hvor det blev samlet 150.000 kroner til det gode formål, og vinderen fik desuden to billetter til Roskilde Festival.  

Ordet nøgenløb er desuden et af de mest benyttede søgeord på Roskilde Festivals hjemmeside.

Nøgenløbet afvikles igen i år lørdag klokken 11:45 ved Agora G, hvor Roskilde Festivalradio holder til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA