x

Mixtape: Il Tempo Gigante

Mixtape: Il Tempo Gigante

Det er studie- og livemusikeren Rolf Hansen, som har arbejdet med Lars H.U.G., Aqua og Sanne Salomonsen, der endelig har fået tid til at udgive sit soloprojekt under aliaset Il Tempo Gigante - ligesom bilen i den norske dukkefilm Bjergkøbing Grand Prix. Som sangskriver, arrangør og sanger spænder Rolf Hansen over mange genrer og inspiratoner, og derfor har hans debutalbum "Lost Something Good" fået fire stjerner af Erik Barkman med ordene:

"Lost Something Good er et overdådigt iscenesat debutalbum, spændt ud mellem singer/songwriter-folk og krukket cabaret-pop. Og håndspillet electronica og kitschede crooner-ballader. Hansen oser af overskud, når han lader alt fra klarinetter og klaverer til thereminer og spøgelseskor akkompagnere lytteren gennem sine lange, snirklede sange om alt og intet."

Rolf Hansen har komponeret følgende mixtape til GAFFA:

Mixtape: Il Tempo Gigante

Kære alle.

Jeg har siddet og funderet lidt over, hvilket tema jeg skulle anvende til mit mixbånd, og det slog mig, mens jeg funderede, at jeg ville lave et mixbånd med sange, som får mig til at fundere.

Først og fremmest er det fantastisk musik, jeg vil præsentere her, så båndet kan selvfølgelig sagtens lyttes til uden fokus på teksterne. Dette først og fremmest et mixbånd der, efter endt lytning, kan få een til at fundere lidt, så vælg gerne et sted med fred og ro, når du skal lytte, så du (forhåbentlig) kan få stemning, ord og musik til at smelte sammen.

Gillian Welch - Everything Is Free (2001)

Dette er nærmest en slags system-digtning, der får mig til at fundere over værdier, valg og selvstændighed. Zen møder folkemusik, og så siger det bang på en meget meget stille måde. Hendes udtryk er så rodfæstet, simpelt og ærligt. Åh, den stemme...

Bright Eyes - We Are Nowhere And It's Now (2005)

Næste sang er Conor Oberst fra Bright Eyes som synger "We Are Nowhere And It's Now". Det er muligvis en kommentar til folk der lever "på landevejen". Denne sang er spækket med eksistentialistiske finurligheder, de første to vers taler for sig selv:

If you hate the taste of wine / Why do you drink it until you're blind? / And if you swear that there's no truth and who cares / How come you say it like you're right?

Why are you scared to dream of God / When it's salvation that you want? / You see stars that clear have been dead for years / But the idea just lives on

Elliot Smith - Ballad Of The Big Nothing (1997)

Og er vi i det eksistentialistiske hjørne, skal vi selvfølgelig have Elliot Smiths plade "Either/Or" med, hvis titel refererer til vores egen Søren Kierkegaard.

Elliot Smith synger i sin ballade om det store ingenting "Do what you want to whenever you want to though it doesn't mean a thing" og det kan jo diskuteres, og i hvert fald funderes lidt over, hvis man er alene.

Gillian Welch - Look At Miss Ohio (2003)

Vi runder cirklen af ved at vende tilbage, hvor vi startede, nemlig i Gillian Welchs forunderlige verden. Her bliver der sunget om Miss Ohio, som "wanna do right but not right now". Måske er Miss Ohio både mig, dig og Gillian selv, hvem ved.

Il Tempo Gigante - "Lost Something Good" udkom den 14. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA