x

Young Heart Attack i Vega i aften

Young Heart Attack i Vega i aften

Lev stærkt, ungt hjertestop

Young Heart Attack vil ikke revolutionere verden, men de vil underholde dig på ægte sydstatsdrengerøvsmanér, hvor myten om sex, alkohol, rock og så lidt mere sex, stadig lever.

Jennifer Stephens hørte ikke rigtig rockmusik. Hun læste på universitetet og gik derfra med to universitetsgrader i henholdsvis italiensk og geografi. Læg mærke til datidsformen. Nu er hun forsanger i et rigtigt drengerøvsrockband, hvor Lemmy fra Motörhead har lært hende at drikke, og resten af bandet har lært hende rockens historie.

”Jeg var studerende og havde aldrig været i et band før. Men en dag hang jeg ud et eller andet sted og mødte en eller anden, der kendte Steven, som spiller bas. Jeg sagde til ham, at jeg kunne da godt tænke mig at være i et band, og så var det ligesom det”, forklarer Stephens.

Og dermed var grunden lagt til Young Heart Attack: de klassiske rockdyder a la AC/DC krydret med en kvindelig backingvokal, der giver associationer til B 52’s:

”Jeg ved ikke rigtig, om man kan kategorisere bands sådan. Vi forsøger ikke at ligne AC/DC, B52’s eller andre, vi forsøger bare at spille sjov og catchy musik, som vi selv kan lide – og forhåbentlig kan andre det også”, tilføjer Stephens med et grin og fortsætter: ”Eksempelvis er introen på nummeret ”Starlite” næsten identisk med The Whos ”Won’t Get Fooled Again”, hvilket er et komplet tilfælde, men jeg synes ikke, at det på den måde gør noget at give et nik til rockhistorien og de store bands, for selvfølgelig er vi inspireret af dem.

Motörhead-doktrinen
Sidste år udgav Young Heart Attack debuten ”Mouthful of Love” (og ja, titlen betyder lige nøjagtig det du tror). Her er dømt retro-rock i en blanding af The Darkness og Motörhead – begge bands YHA har været opvarmning for. Siden har Lemmy medvirket på en b-side:

”Han kom til Austin i Texas, hvor vi er fra, men Lemmy er en ret indelukket mand, han snakker ikke så meget, så vi lærte at kommunikere over alkoholen”, som Stephens så smukt beskriver mødet med legenden.

Druk, fest, sex og gode tider er, hvad det handler om i YHAs verden og dette gælder i særlig grad live:

”Vi ændrer tingene lidt live. Der er længere mellemspil, og sangene føles næsten helt anderledes. Vi lægger op til, at fokus også er på, at vi er interessante at se på, såvel som det vi spiller. Vi underholder og rocker mere. Der er mere af det hele.”

Så vær klar til en ordentlig mundfuld kærlighed tirsdag d. 1. juni. Her kommer festen til Lille Vega, der i dagens anledning er lavet om til ”a little old place where we can be together” – en hårdrockende version af B52’s ”Love Shack” baby.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA