x

Mixtape: Surf In Stereo

Mixtape: Surf In Stereo

De er fra Esbjerg, og de spiller surfrock med jazzsignaturer. Surf In Stereo vandt i 2009 den prestigefyldte danske talentkonkurrence Ung Jazz, og mens de allerede har udgivet deres debutalbum (som i øvrigt er en liveoptagelse) "Live In Paradise" i foråret og turnerer jazzfestivaler i Europa, så appellerer trioen også til rock-scenens publikum eksempelvis via koncerten på Spot Festivalen i maj.

Surfjazz-trioen spiller udadvendt instrumental surfrock med en kæk attitude, høj energi og teknisk legesyge. Det er Dick Dale og hurtig tremologuitarfigurer, der iblandes jazzsoli og filmiske James Bond- og Tarantino-temaer.

GAFFA bad Jonathan Bremer (bas), Kasper Leonhardt (guitar) og Michael Vitus (trommer) om at lave et Mixtape. Hvis du vil lytte mere til Surf In Stereo, så hold øje med spillestederne nær dig eller kig forbi gruppens MySpace.

Mixtape: Den perfekte rejsedag

Vores mixtape er dedikeret til de lange flyrejser. Hvad enten du skal på sommerferie til Rhodos med mor og far, til Sunny Beach eller et helt tredje sted hen, så er det essentielt med musik i ørerne. Vi er selv lige kommet hjem fra et job på en festival i Kroatien. På vores rejse så mixtapet således ud: 

Bugpowder: "Autoabsence" (fra albummet "Autoabsence", 2005)

Vækkeuret ringer, den store rejsedag starter. Du vågner ikke helt, så derfor sætter du "Autoabsence" på stereoanlægget. Nummeret starter blidt ud, men lad dig ikke narre. Bandet demonstrerer et dejligt frisk syn på jazz, og hvad det der. Håber dette nummer vil vende dit syn på jazz op og ned! (http://www.myspace.com/bugpowdermusic)

Oh No Ono: "The Wave Ballet" ("Eggs", 2009)

Du er nu kommet frem til skranken for at tjekke din bagage ind. Din kuffert vejer for meget og håndbagagen er alt for stor, hvilket du ikke var klar over. Imens personalet finder ud af, hvad de skal gøre med dig og bagagen, kan du lige nå at høre "The Wave Ballet". Nummeret vil helt sikkert få dine tanker væk fra alt stressen i lufthavnen, og i et kort øjeblik ligger du allerede på stranden med en kold øl i hånden. (http://www.myspace.com/ohnoono)

Oz Noy: "Which Way Is Up?" ("Fuzzy", 2007)

Nu er der kun ti minutter til boading, lige tid til at høre den overdrevet svedige guitarist Oz Noy. Tid til at nyde hvor legende man kan spille på en guitar. Tid til at få energi sparket ind i kroppen ved lyden af Keith Carlocks energiske trommer. Denne sang er en blanding af roser og bræk, men selvom vi har et had/kærlighedsforhold til sangen, kan den alligevel noget, der har inspireret os. (http://www.myspace.com/oznoy)

Dirty Projectors: "Useful Chamber" ("Bitte Orca", 2009)

Flyet er netop lettet, og foran dig venter en lang og ofte en lidt kedelig tur. Du finder din iPod frem og skuer helt op for David Longstreth og co. på nummeret "Useful Chamber". Nummeret kan høres igen og igen. Du kan blive ved med at finde nye og spændende ting i Dirty Projectors superfede univers. Og nu hvor du alligevel har fat i dette nummer, kan du lige så godt nuppe resten af pladen. Du vil med garanti ikke blive skuffet. (http://www.myspace.com/dirtyprojectors)

Superheroes: "Miami" ("Igloo", 2000)

Du er netop ankommet til hotellet. Du sætter "Miami" på anlægget og skruer helt op på fuld skrald. Det er god stil at opføre sig ordentlig og ikke smadre hotelværelset fuldstændigt, selvom man gerne vil være rockstar, men lige pt. gælder denne regel ikke. Hop op i seng og dans, så grimt du kan. Tag en svingtur i lysekronen; Alt er tilladt! Ferien er nu startet med manér, og den kan kun blive en succes. (http://www.myspace.com/superheroesdk)

Surf In Stereos debutalbum Live In Paradise er ude nu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA