x

DAT politics: Pet Sounds for laptop

DAT politics: Pet Sounds for laptop

Siden 1999 har DAT politics skabt deres eget unikke udtryk inden for elektronisk musik. I takt med at de har udviklet sig, er electronicagenren gået fra at være noget af det mest progressive på musikscenen til en tilstand her i 2004, hvor der er langt mellem de interessante udgivelser. Den franske trios nye, femte album "Go Pets Go" er dog en af dem.

– Da vi startede DAT politics, var vi inspirerede af støjende elektronisk musik som Oval, udgivelser på Mego og Lou Reeds "Metal Machine Music", men også regulær pop som Michael Jackson, Beach Boys og Beatles. Vi skabte vores lyd i rummet mellem de to genrer, fortæller Gaëtan Collet, der deler DAT politics med Claude Pailliot og Vincent Thierion.

"Go Pets Go" er gruppens mest fængende album til dato og ser dem flirte med popmusik som aldrig før. Inspiration fra hiphop/r&b kan spores i rytmerne, og der er vokal på mange numre, hvilket er et lydelement, der først blev introduceret på det sidste DAT politics album "Plugs Plus", hvor de fleste tracks dog blev sunget af gæster. Det er ikke tilfældet i denne omgang.

– Vi forsøger altid at udvikle os for hver plade, og på den nye synger vi meget selv. Vi har altid kæmpet imod at blive sat i bås som »laptop musik«, så denne gang ville vi prøve noget nyt med vores stemmer og give nogle af numrene mening ved at skrive tekster, forklarer Gaëtan. Claude tager over:

– Vi har gerne ville synge på vores album i lang tid, for vi elsker pop, så det var et naturligt skridt fremad for os.

At DAT politics nu får luftet stemmebåndene over deres finurlige computer-pop er dog ikke det eneste langvarige ønske, de opfylder på "Go Pets Go".

– Vi har før brugt dyrelyde på vores plader, men dette er første gang, vi vedkender os det i albumtitlen. Der er masser af dem på "Go Pets Go" fra hunde, elefanter, katte, ænder, tigere, insekter og ulve. Der er sågar lyden af Vincents papegøje, som han forsøgte at lære melodien til en af vores sange, slutter Gaëtan grinende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA