x

Tivoli hylder The Great American Songbook

Tivoli hylder The Great American Songbook

En af de faste traditioner i Tivoli er at fejre stedets fødselsdag med musik i Koncertsalen, og det gør man igen i år, denne gang med temaet The Great American Songbook. Steen Jørgensen, Pernille Rosendahl, Christian Hjelm (Figurines), Oh Land og Lars Vognstrup (Lars And The Hands Of Light) skal sammen med Tivolis Symfoniorkester og blæsersektionen fra Tivolis Big Band under ledelse af dirigent James Morgan genfortolke amerikanske klassikere som My Funny Valentine, I Put A Spell On You og Mack The Knife.

Det var Tivolis nu tidligere musikchef Nikolaj Koppel og Jessica Tolf Vulpius fra Crunchy Frogs idé at hylde de udødelige amerikanske sange. Jessica Tolf Vulpius fortæller:

– Nikolaj ville gerne lave noget med Tivolis Symfoniorkester og Big Band og nogle indie-kunstnere, og så blev vi enige om The Great American Songbook som ramme. Altså udødelige amerikanske sange, som helst skal være fra før 60'erne. Og så syntes vi, at der både skulle være nogle yngre og nogle mere etablerede kunstnere med, og både mænd og kvinder. Hver solist synger tre sange, heraf én, som er nyarrangeret af komponisten Karsten Fundal, og så bliver der en stor finale med dem alle sammen. Vi regner i øvrigt med at gøre det lidt cocktail-party-agtigt med sangerne i festtøj.

En af solisterne, Figurines-sanger Christian Hjelm (billedet), fortæller:

– Jeg sagde straks ja, da jeg blev spurgt, for det er jo sange, de fleste har et forhold til. Jeg har selv kunnet vælge sangene, og jeg er endt med to Cole Porter-numre, In The Still Of The Night og Night & Day samt I'll See You In My Dreams af Isham Jones. Det er nogle sange, som stadig lyder moderne i dag, og jeg glæder mig meget til at fremføre dem med et stort orkester.

Koncerten finder sted søndag den 15. august kl. 19.30 i Koncertsalen i Tivoli. Klokken 19.00 afholdes et foredrag samme sted om The Great American Songbooks historie ved forfatteren og kulturjournalisten Bo Green Jensen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA