x

Undercover: The Kissaway Trail – Sleep Mountain

Undercover: The Kissaway Trail – Sleep Mountain

Hvem: Alf Lenni Erlandsen
Hvor: I Erlandsens lejlighed på Nørrebro
Hvornår: November 2009

Et drømmelignende og grafisk landskab præger The Kissaway Trails andet album, men albumcoveret rummer også mere dybde, end øjet lige umiddelbart ser. GAFFA har fået frontmanden Søren Corneliussen til at forklare, hvordan albumtitlen stemmer overens med bandets musik:

Sleep Mountain er stedet, hvor alle vi drømmere er eller går hen for ikke at vågne op og for at udleve vores drømme. En stor del af teksterne på pladen kredser sig omkring dette emne. Bjergene er også dem, som vi som band er i gang med at bestige. Vi er næsten oppe på toppen af det første bjerg. Hvis vi når dertil, dykker vi ned igen og skriver en plade mere og begiver os så op på det næste bjerg, fortæller forsangeren.

Bandet har i deres arbejde med albummet haft kig på flere designeres arbejde for at finde det helt rigtige kunstneriske udtryk og er endt ud med en gammel kending, Alf Lenni Erlandsen, der også tidligere har lavet artwork for gruppen. Designeren har valgt et udelukkende grafisk udtryk, som han fortæller, at medlemmerne i The Kissaway Trail faldt for:

– Det var simpelthen bare det, som titlen og tankerne lænede sig op ad. Faktisk er det meget sjældent, at jeg er så grafisk i mit udtryk. Men der er også visse fotos involveret, bjergene er for eksempel et gammelt sort-hvidt foto af en lysekrone på Fredericia banegård, men det kan næppe ses med det blotte øje, fortæller Alf Lenni Erlandsen.

Designeren forklarer, at han har været inspireret af det tibetanske "Shambala", der er et sted, hvor glæde og fred trivedes, og hvor folk var oplyste. Det stemmer ifølge Erlandsen overens med gruppens nye album.

– Personligt har jeg selv valgt at se det som en pause fra kampen mellem det gode, som er fuglen, og det onde, som er bomben, hvor The Kissaway Trail med deres sange i bjerget holder mig i en overbevisning om, at der stadig er håb og glæde for alt og alle, fortæller han om de dybsindige symboler.

Designeren nævner desuden, at han har indlagt en hemmelig kode i coveret, som den skarpsindige The Kissaway Trail-fan kan forsøge at løse. Koden fortæller, at selv i Sleep Mountain ligger det onde stadig derude og lurer.
        


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA