x

GAFFA i Island til release med For A Minor Reflection

GAFFA i Island til release med For A Minor Reflection

De har turneret rundt med Sigur Rós på hans efterårsturné i 2008. Fordi forsanger Jónsi og resten af gruppen var og stadig er betagede af kvartetten. Navnet er For A Minor Reflection og de har netop udgivet deres fuldlængde-debut Head Towards Chaos i Island. Et album på ti skæringer båret frem af repetitive og klimaksopbyggende postrock-strukturer, der sender tankerne i retning af Explosions In The Sky og Sigur Rós.

Siden Sugarcubes i slutfirserne flyttede rundt på selvforståelsen af rytmisk musik i Island – særlig båret af den siden verdensberømte Björk - har særligt navne som netop hende samt Sigur Rós, Múm, Mugison, Gus Gus, Hjaltalín, Reykjavik! og senest FM Belfast hjulpet til at forme den islandske musikkultur. Taler vi postrock-regi har Sigur Rós været bannerfører, men spørgsmålet er, om der nu er kommet en lillebror, der kan give et stolt bidrag til den – internationalt set - forholdsvis niche-afgrænsede genre.

Releasekoncerten med For A Minor Reflection på spillestedet Iðno bød på i alt 12 numre. De lagde for med de samme tre numre, som indleder debutalbummet, "Kastljos", "Fjara" og "Flod". Derudover fik vi den glimrende langsomt opbyggende "Sjaumst I Virginiu" og den noget hårdere eksplosive "Atta". Til lejligheden havde de opsat en videoinstallation med stemningsbilleder som baggrundstapet samt inviteret en stribe ekstra musikere – heriblandt et par ekstra cellister på scenen. En alt i alt udmærket og repræsentativ fremførsel af deres materiale.

Det afgørende for bandet bliver nu om de fra deres tour i september kan begynde at slå deres navn fast som et nyt kapitel i islandsk musikkultur. Nogle timer inden koncerten mødtes GAFFA med frontmand Kjartan Holm til en snak om mulighederne for at skabe sig et navn, om at leve som drengerøve og om, hvordan det har været at turnere med Sigur Rós. Du kan læse interviewet her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA