x

The Blue Vans postkort fra USA

The Blue Vans postkort fra USA

"Jamen, sådan gør vi i Brønderslev"

Lørdag d. 10. juli Australske Jet giver et brag af en koncert på spillestedet Roseland. The Blue Van er gennem pladeselskabet sikret pladser i VIP-området, og en kombination af dette, endnu ikke overstået jetlag og ikke mindst de amerikanske standarder mht. drinks, gør bandmedlemmerne så kåde, at de flår skjortenerne op og skråler med på hittet "Are You Gonna Be My Girl?" som en flok britiske hooligans.

Under den lyksagelige seance henvender en amerikansk tilhører sig til trommeslager Per Jørgensen:
– Are you guys Europeans?, spørger han.

Per nikker ivrigt, ligefrem stolt, stadig med armene i vejret, skjorten åben og modtager følgende opfordring:
– Button your shirts, you look ridiculous!

Navn efter tarmskyl
Mandag d. 12. juli The Blue Van er på en mindre besøgsrunde på to af New Yorks spillesteder. I den forbindelse bliver udgifterne til våde varer dækket af bandets A&R-director, Michelle Oakes. Af samme grund er der ikke langt imellem besøgene i baren, så alle bandmedlemmer er i yderst højt humør, da selskabet vender tilbage til lejligheden og slår sig ned omkring sofabordet til en nightcap.

Efter et øjebliks stilhed tager miss Oakes ordet og informerer i dyb alvor den beduggede Blue Van om, at TVT-chefen, Steve Gottlieb, ønsker bandets navn ændret til "The Colononicks". Derpå følger endnu et øjebliks stilhed og så et drævende "what?" fra organist, Søren Christensen, selvom der ikke var nogen tvivl om, at emnet "ændring af bandnavn" er kommet på bordet.

Miss Oakes gentager sit udsagn og forklarer, at en "colononick" er den del, der suger afføringen ud af endetarmen under en tarmskylning. Derefter holder hun masken i noget, der føles som 30 sekunder, indtil Søren med tydelig usikkerhed afbryder: "You're kidding...?!"

Først da bryder miss Oakes sammen af grin, og det måbende band kan med stor lettelse gøre det samme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA