x

Mixtape: Bahnhof

Mixtape: Bahnhof

Den århusianske trio Bahnhof spiller mørk melodisk elektrorock med symbolske henvisninger til krigstilstandene i Mellemøsten. Bandet debuterede i 2007 med "Reverse", men mistede undervejs et bandmedlem, og der skulle altså gå tre år, før Bahnhof var tilbage med opfølgeren, "The Black Circus", som er ude nu.

Den første single fra det nye album hedder "Sell Out", og kredser ligesom resten af pladen om krig og hvem der egentlig har retten til at involvere andre mennesker i den. "The Black Circus" er en direkte henvisning til dødens karavane og det spil, Vesten har kørende i Mellemøsten i disse år. Janus Jauch tilføjer: "Det er ikke en særlig munter plade kunne man sige. Og man skal hele tiden passe på, at temaet ikke bliver for banalt. Men vi tror på, at hvis vi vil ud med disse lidt mørke historier, må vi pakke dem spiseligt og intelligent ind. Og det har vi så gjort ved at lave melodiske rocknumre ud af dem".

Af GAFFA har "Black Circus" kun fået ydmyge to stjerner, men bedøm selv på Bahnhofs MySpace.

Forsanger Janus Jauch, der i øvrigt er flyttet til København, men har pendlet hjem til Århus for at indspille "Black Circus" og øve med bandet, har sammensat dette mixtape.

Mixtape: Bahnhof

Vi skal til Jylland. Til familiefesten du bare ikke bliver væk fra! Men det er først på søndag… Der er lang tid til. Nu er der først dømt roadtripdk!

1 2 3 4: Saddest (2007)

På vej ud af København. Vi lægger fra kaj med nonchalant indierock fra tekst-kongerne i 1 2 3 4. Svært at vælge blandt debutalbummets numre, hvor samtlige melodier er topskårne, så mange bands kunne lære noget. "Saddest"s lethed giver overskud, så selv de lidt for agressive "flyt-dig-jeg-har-weekend-og-skal-hjem-NU" bilister synes helt ok. Og hvis ikke vi var sikre på det før vi kørte afsted: Jo, vi skal drikke øl i aften!

Teddybears: Punkrocker (feat. Iggy Pop) (2006)

Det går sgu godt hen over Sjælland. Med Iggy Pop på vokal er det lige før, vi får drejet af mod Rødby - og videre til fest i Berlin. Men weekendens familiekomsammen i Århus snyder man sig altså ikke fra. Så må man i stedet sidde og nynne for sig selv - på søndag mens rejecocktailen serveres - "'Cause I'm a punkrocker, Yes I am".

Shins: New Slang (2001)

Vi er hurtigt på Fyn. Det kører. På den rolige og fulgekvidrende måde. Det var aldrig gået så nemt med Arveprins Knud. Men dengang på færgen kunne
man få røde pølser, hvor farven løb af. Det kan broen alligevel ikke hamle op med. Med James Mercers fantastiske sang får tankerne vinger. Vi ovevejer seriøst at dreje fra og besøge Johannes Larsens skønne museum i Kerteminde. Men tegninger af døde fugle er måske alligevel ikke det, vi vil starte weekenden med.

Dandy Warhols: Ohio (2004, original af Crosby, Stills, Nash & Young i 1974)

Vi kunne have sagt det på forhånd. Kø vej Vejlefjordbroen! Den evige vinder. Så er det ned i gear. Det må blive med Dandy Warhols' dejligt slæbende version af Crosby, Stills, Nash & Youngs gamle protestsang "Ohio". Den får hjertet til at banke i halv takt og det redder alle i bilen fra at koge over af frustration over idioter i nødsporet. (Måske skulle vi tage #1 igen?)

Mark Lanegan: Hit The City (feat. P. J. Harvey) (2004)

Vi kan se Århus. P.J Harvey sætter prikken over i'et i ex-Screaming Trees-sangeren Mark Lanegans sorte fortælling. P.J., vi vil giftes med dig. Aftenen er stadig ung. Vi skal snart have øl.

Black Circus er ude nu.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA