x

Finale: Christiane Schaumburg-Müller

Finale: Christiane Schaumburg-Müller

Alder: 28 år.
Civilstatus: Ingen kommentarer.
Profession: Den dansende skuespillerinde kommer til at være på hjemmebane, når hun danner par med Claus Elming som værter for dette års udgave af Vild Med Dans.

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Det gør jeg, og jeg spillede også selv klaver, da jeg var lille. Men min lillesøster var lidt bedre end mig, så jeg droslede det hurtigt ned og begyndte i stedet at gå til rytmisk sportsgymnastik. Min lillebror spiller også klaver.

Spiller du selv?
– Jeg har ikke rigtig spillet andet end klaver. Det er ikke dér, min force ligger.

Synger du i badet?
– Nej, det gør jeg ikke. Tænk hvis der var nogen, der lyttede. Jeg ville virkelig forskrække naboen unødvendigt.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?
– Jeg har nok mest drømt om at blive sanger, og at jeg vågnede op en dag med verdens mest fantastiske sangstemme. Jeg har da stået foran spejlet til alle de gode hits, men det er vist også det.

Hvad betyder musik for dig?
– Det betyder faktisk overraskende meget. Det er primært følelsen i musikken, der betyder noget for mig. Jeg bruger musikken til at komme op eller ned i gear eller til at forberede en bestemt sindstilstand, som jeg skal bruge i forskellige job.

Hvor meget fylder din musiksamling?
– Jeg lytter meget til rytme og til sindstilstand i musikken, så derfor er det en enormt bred samling med alt lige fra pop til klassisk musik. Men jeg har svært ved at sætte en størrelse på det nu til dags, hvor man er elektronisk. Det var lidt lettere dengang, hvor det hele var cd'er.

Hvad er din yndlingsplade?
– Det har jeg svært ved at svare på. De to grupper, som har betydet mest for mig, er helt klart En Vogue og Salt-N-Pepa. Jeg har danset meget til pop og r&b, så der er også rigtig meget 90'er-r&b i min musiksamling generelt.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
– Jeg er ikke rigtig flov over noget i min musiksamling, så det er nok mere, om andre folk synes noget er pinligt. Der ligger en masse kiksede numre og spøjse ting, men det er ikke rigtig noget, jeg er pinlig over.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
– Min bedste veninde er filippiner, og de er jo bare totalt dedikerede karaoke-fans. Hun har sådan et rigtigt karaoke-anlæg stående, og jeg vælger altid enten Alanis Morrisettes Ironic eller noget med Evanesence.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
– Jeg kan i hvert fald huske Fugees med Killing Me Softly. Det var altid den, der blev spillet på dansegulvet, når stemning skulle være sådan lidt tilbagelænet. Den er et godt bud.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
 – Det aner jeg simpelthen ikke. Det må være åndedrættet!

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Der er jeg mest til noget atmosfærisk baggrundsmusik a la Carla Bruni eller Feist, men jeg kan også høre Frank Sinatra på det tidspunkt.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
– Det gør alt fra 90'erne. Hvis der er eurodance, pop eller r&b derfra, er det stensikkert, at jeg er på dansegulvet. Jeg er bare en total memory lane-pige.

Hvad er den første sang, du kan huske?
– Fra da jeg var helt lille, husker jeg klarest Ole Lukøje. Og så Poul Kjøller med en cyklesang (Jeg Er Så Glad For Min Cykel, red.).

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
– Det er klart, at der nogle sange, der ligesom opsummerer nogle følelser, men både gammel irsk folkemusik og de spanske sørgesange har sådan noget melankolsk og gotisk over sig, som er meget tårevædende. Ens for dem er jo, at de udtrykker en eller anden form for tab.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?
– Det har jeg ikke tænkt over.

Har du været i operaen?
– Det har jeg faktisk ikke, selvom jeg enormt gerne vil opleve det. Jeg har hørt opera i en kirke og på et slot, men ikke i operaen.

Har du været på festival?
– Ja, jeg elsker festival med telt og det hele. Det er bare er en stor havefest, hvor man får mulighed for at høre en masse god musik og få nye musikalske indtryk.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Jeg har hørt, at Robyn også spillede en fænomenal koncert i år, men jeg så hende i 2008 på Roskilde Festival, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Hun var sindssyg, og man kan bare se, at hun godt kan lide det. Den glæde er noget, som jeg ofte savner ved andre kunstnere.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?

– Det ved jeg simpelthen ikke.
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA