x

Kansas City Live: Musikalsk mangfoldighed i Odense

Kansas City Live: Musikalsk mangfoldighed i Odense

Heavy, thrash, pop, rock, indie og elektronisk musik. Man skulle som publikum være meget kræsen, hvis man ikke på et eller andet tidspunkt fik stillet sin musikalske smag, da Kansas City skød dette års gratisfestival i gang fredag eftermiddag. Musik for musikkens skyld – intet andet. To scener og i alt syv bands, deriblandt velkendte navne som P3 Guld-vinderne I Got You On Tape og Tobias Winbergs Death Valley Sleepers, dannede rammen om den første af to dage på dette års festival.

Klokken 16 var Stork and Owl klar til at indtage scene 1. Desværre var der ikke mange, der var gået tidligt på weekend for at høre det eksperimenterende indie-band. Men de knap 50 fremmødte oplevede fem energifyldte gutter, der serverede en omgang humørfyldt, og indimellem lalleglad, indierock. Stork and Owl viste desuden, at de ikke er bange for at eksperimentere med alternative musikinstrumenter, som da de introducerede en gammel spisebordsstol og lavede den om til en tromme, der elegant supplerede de hårde guitarriffs.

Større publikum og mere musik
Derefter blev der skruet op for tempoet, da Show Go Maniac satte gang i et støt voksende publikum med rå rock på scene 2, inden Manual bød på elektronisk forkælelse. Kombineret med to elektroniske guitarer klistrede de både nye og gamle genrer sammen og bød på original elektrorock. Kendetegnende ved Manual var også, at de ingen vokal brugte, og der blev overhovedet ikke udtrykt noget verbalt under hele sættet. I stedet skålede gruppens tre medlemmer ud til publikum ved at hæve deres fadøl, og da de forlod scenen, bukkede de blot, og så var det tid til mere indierock med Jeremy Sparrow tilbage på scene 2. Anført af Lasse Smed, der med sin særprægede vokal gav den solide omgang pop-rock noget kant, sørgede de for, at publikum kvitterede med dagens hidtil største bifald. Og så videre til næste gruppe.  

Heavyband delte publikum
Fængende 60'er-rock i en moderne udgave, der leder tankerne hen på The Raveonettes. Med melodisk pop kombineret med lettilgængelige tekster sørgede Death Valley Sleepers for dagens hidtil bedste oplevelse. På vokalsiden var Tobias Winberg akkompagneret af Kristina Romby, der var dagens eneste kvindelige islæt, og hendes vokal supplerede Winberg på fremragende vis.

Og hvis folk på daværende tidspunkt ikke følte den musikalske diversitet, kom de med sikkerhed til at mærke den, da det næste band nærmest sprængte den odenseanske lydmur. The Kandidate, der tidligere har turneret med Volbeat, indtog scenen i et hæsblæsende tempo. Et tempo, der på ingen måde blev gået på kompromis med i de tre kvarter, hvor deres thrash og heavy fik en del af publikum til at forvandle sig til hardcore headbangers. The Kandidates materiale var dog en smule trivielt, og måske var det dét, der fik den ikke-headbangende del af publikum til at liste over til scene 1, hvor dagens største navn var ved at gøre sig klar til at lukke Kansas City Lives første dag.

Nye numre fra I Got You On Tape
Da vinderne af P3 Guld 2010, I Got You On Tape (billedet), tonede frem med deres jazz-inspirerede art-rock, var publikumspladsen ved scene 1 fyldt op. Succesdrengene er netop gået i studiet for at indspille deres kommende plade, og de gav en forsmag på, hvad man kan forvente sig af gruppens fjerde album. Især nummeret "Run From The Rain" blev leveret på overbevisende vis, og I Got You On Tape sendte en tilfreds lytterskare hjem, der endda måtte råbe forgæves efter et ekstranummer.

Den musikalske mangfoldighed var der i sandhed blevet plads til, og Kansas City byder igen i dag velkommen til Kansas City Live, hvor man blandt andre kan opleve Kellermensch, der optrådte på dette års Roskilde Festival. Portene åbnes klokken 15.

Se hele programmet på www.kansascity.dk

Læs reportage fra festivalens anden dag Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA