x

Træk et digt af Under Byen-Henriette, Nephew-Simon m.fl. på Roskilde Festival

Træk et digt af Under Byen-Henriette, Nephew-Simon m.fl. på Roskilde Festival

Billede: Martin Dam Kristensen

Som sidste år, og som ved andre tidligere festivaler, præsenterer Roskilde Festival også en Spoken Word-scene, hvor forfattere vil fremføre poesi og prosa både med og uden musikalsk ledsagelse. Og så præsenterer Spoken Word-scenen også en unægtelig alternativ litterær begivenhed.

Nemlig den såkaldte digtgenerator, der befinder sig ved siden af Spoken Word-scenen. Maskineriet udgøres af digtere, kunstnere, musikere og amatører. Bag kassens såkaldte spionspejl sidder de parat – og smider du en tyver i maskinen, skriver de for dig, om dig eller inspireret af dig, mens du venter. Du har med andre ord hyret dem til at skrive dit eget personlige digt, som kun findes i ét eksemplar. De ser dig gennem spionspejlet – du ser ikke dem og finder ikke ud af, hvem der har skrevet digtet, blot, at det er en af den lange række kunstnere og amatører, der stiller op.

Blandt disse finder vi syngende, terrængående tekstforfattere som Under Byens Henriette Sennenvaldt (billedet), Nephews for tiden allestedsnærværende Simon Kvamm, Boris Schiøler fra Düreforög, Rasmus Nøhr, Je M’Appelle Mads samt multikunsteren T.S. Høeg, den litterære sværvægter Pia Tafdrup (bl.a. modtager af Nordisk Råds Litteraturpris) og andre etablerede forfattere som Lars Bukdahl, Jens Blendstrup, Per Aage Brandt og Jeff Matthews. En del af disse optræder også på Spoken Word-scenen sammen med forfattere som Peter Laugesen, Pablo Llambias, Bo Hr. Hansen og Rune T. Kidde.

Digtgeneratoren kan opleves fredag, lørdag og søndag kl. 13-17.

Se Spoken Word-scenens fulde program


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA