x

Henrik Marstal udgiver bog om musiklytning

Henrik Marstal udgiver bog om musiklytning

Henrik Marstal er en af vores lands få forfattere, der skriver om musik på andre måder end selve historien om bandet, stjernen eller miljøet. 
Han er vel nok bedst kendt for "Hitskabelonen", der, som titlen antyder, handler om, at nogle dissekerer sig frem til en opskrift for at skrive populære hits.

Med sin nye bog, "Jeg Lytter, Altså Er Jeg", forsøger han med udgangspunkt i sig selv og en lang række eksempler, referencer og refleksioner at give selve det at lytte til musikken et alfabet. 
Det er oplagt at se hans bog som den næste efter Peter Bastians ener "Ind I Musikken".

– Vi har ikke rigtig andet end Peter Bastians bog, som jeg refererer og diskuterer med i min. Peter Bastian åbnede et bal dengang, men det kom måske aldrig rigtig i gang.  Det håber jeg min bog kan gøre noget ved, siger Henrik Marstal.

– Jeg har drømt om at skrive denne bog, siden jeg blev forfatter. Det er en bog, der kræver sin mand, fordi der ikke findes ret meget på skrift om, hvad musik gør ved os. Jeg håber, at "Jeg Lytter, Altså Er Jeg" kan bruges som katalysator for læseren til at gå dybere ind i sin egen musiklytning og finde sprog til at dele musikoplevelserne med andre, siger Henrik Marstal.

Bogen er skrevet med New York som kulisse og inspirator på en for forfatteren ti dages glødende rejse til smeltedigelen.

– Jeg har skrevet bogen til musikeren og dem, der interesserer sig for at høre musik. Lige fra den unge på gymnasiet, som går til mange koncerter til 40-50-årige med et stort indre musikalsk liv, siger Henrik Marstal, der har strengt sig an for at skrive bogen i et tilgængeligt sprog.

"Jeg Lytter, Altså Er Jeg" er på gaden i dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA