x

My Evil Twin fortæller om Starfighters-sejr

My Evil Twin fortæller om Starfighters-sejr

Onsdag den 4. august fandt finalen i talentkonkurrencen Starfighters sted, vanen tro på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. De otte finalister var The Bronson Brothers, Eumig & Chinon, Mixtune For Cully, My Evil Twin, Novo Mundus, Rufus Spencer, Anna Stengade og Waldo & Marsha, valgt ud af P3, BandBase, Danmarks Smukkeste Festival og GAFFA. Og det var også disse fire parter, der kårede de endelige vindere.

Vinderne blev københavnske My Evil Twin, der spiller sfærisk indiepop. Projektet omkring Cecilie Enevold Nielsen vinder nu 250.000 kroner til karrieremæssige fremstød, men som de i øvrigt kan bruge, som de vil, modsat tidligere, hvor præmien har været bundet til en pladeindspilning. My Evil Twin har da også allerede udgivet et album, The Slow Escape, der kom i marts. Desuden vinder de en bannerkampagne hos BandBase, annoncering i BT, et videoportræt lavet af Jyske Bank TV, et ophold på et vinslot, en koncert på Bøgescenen på Danmarks Smukkeste Festival i 2011 og en fotosession med GAFFA.

– Det har været vildt fantastisk. Vi har hidtil arbejdet med et skrabet budget, så det bliver rart at få lidt flere penge mellem hænderne, udtaler Cecilie Enevold Nielsen. – Og vi havde ikke regnet med at vinde. Det var nogle meget forskellige, men gode bands, der var i finalen, så det var meget svært at forudsige vinderen.

Dommerkomitéen, redaktør Rasmus Ardahl fra BandBase, vært Henrik Povlsen fra P3, booker Claus Visbye fra Danmarks Smukkeste Festival og GAFFAs redaktør Peter Ramsdal udtalte ved kåringen: "Gode sange, et stærkt band og dejlig, luftig indie-pop."

Nummer to i Starfighters blev Silkeborg-gruppen The Bronson Brothers, der vinder en koncert på Danmarks Smukkeste Festivals Rytmehans-scene i 2011 og en i Tivoli 25. september. Tredjepræmien gik til det københavnske enmands-elektroband Eumig & Chinon, der vinder en koncert på Danmarks Smukkeste Festivals P3-scene i 2011 og en i Tivoli 25. september.

Og hvad skal My Evil Twin så bruge pengene til?

– Vi kunne godt tænke os af få promoveret vores debutalbum i udlandet. Vi skulle i forvejen spille på Popkomm-messen i Berlin i september, og det ville være fint at kunne bruge lidt flere penge på promotion dér. Og så skal vi have indspillet nogle nye sange, og så er det rart at have lidt større budget denne gang.

De sidste tre års vindere er Starfighters er i øvrigt Oh Stacy (2009), Didium & The Black Bonnie Picture (2008) og Troels Boberg (2007).
      


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA