x

Folkekirkens Nødhjælp har opført mur på festivalpladsen

Folkekirkens Nødhjælp har opført mur på festivalpladsen

Vest fra Orange Scene støder Roskildes festivalgængere på en otte meter høj mur, der tårner sig op imod den skyfulde regnvejrshimmel denne søndag eftermiddag. Muren er efterhånden blevet overtegnet med utallige underskrifter fra folk, der har lagt vejen forbi og markeret deres sympati med foretagenet.

Muren er en kopi af den høje, grå mur, som Israel er ved at bygge gennem de palæstinensiske landsbyer. Murens placering forhindrer de palæstinensiske indbyggere i at nå frem til hospitaler, skoler og arbejdspladser. Derudover afskærer den også indbyggerne fra at dyrke deres jord, den jord som muren grænser op til.

På grund af denne problematik har Folkekirkens Nødhjælp set sig nødsaget til at lave en kampagne, der sætter fokus på den.

Hjælpeorganisationens budskab er "Make Peace, Not Walls", et slogan, der også står skrevet øverst på muren, og som taler sit eget tydelige sprog.

GAFFA.dk får i den forbindelse en kommentar fra Sune Segal, der er projektleder i Folkekirkens Nødhjælp:

– Overskudet fra kampagnen går til en af Folkekirken Nødhjælps partnerorganisationer i det besatte Palæstina. Helt konkret går den til driften af nogle mobile sundhedsklinikker, hvor en varevogn med læger og sygeplejersker kører ud med medicinsk udstyr og giver lægehjælp til de palæstinensere i grænseområderne, der ikke kan komme til hospitalerne på grund af murens opførelse. Der er desværre allerede nogle af disse indbyggere, der er døde på grund af manglende adgang til akut lægehjælp. Dette vil vi gerne forhindre.

Folkekirkens Nødhjælp ønsker at oplyse om Israel-Palæstina-konflikten, men derudover vil organisationen også indsamle et beløb, der skal sendes til en anden hjælpeorganisation i Palæstina. Alt i alt regner man med at få indsamlet 600.000 kr.

Det skal nævnes, at der er flere bands, der har lagt vejen forbi. Navne som Korn, Saybia, Powersolo, Wynona m.fl. har markeret deres sympati med formålet ved at nedfælle deres underskrift.

Efter samtalen med Sune fanger GAFFA.dk Stine på 18 år, der er i færd med at sætte sin signatur på muren. Vi spørger hende om, hvad hun synes om kampagnen.

– Det er et godt initiativ. Festivalen er et oplagt sted at sætte fokus på kampagnen, da der er så mange mennesker, der vader forbi og har tid til at finde ud af, hvad det handler om. Jeg har lige selv været inde i boden og læse om projektet, og selvfølgelig vil jeg støtte op omkring det med min signatur, så de palæstinensere kan blive hjulpet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA