x

Legat til MyMusic.dk fra Tuborg og Roskilde Festival

Legat til MyMusic.dk fra Tuborg og Roskilde Festival

MyMusic.dk, sitet, hvor danske bands uden pladekontrakt kan uploade deres musik til fri download, har fået et legat på 50.000 kr. fra Tuborgs Musikhjælp og Roskilde Festival.

Tuborgs Musikhjælp og Roskilde Festival motiverer deres valg på denne måde:

"Baggrunden for tildeling af prisen til MyMusic.dk tager sit udgangspunkt i det stærke initiativ, som er med til at skabe bro mellem undergrundsscenen og det etablerede musikliv. En flot og succesrig web-platform, hvor vækstlaget i det danske musikliv virkelig får plads.”

MyMusic.dk har 140.000 brugere, 24.000 daglige unikke besøgende, og hver dag downloades der over 2000 sange. Download er gratis.

MyMusic.dk var endvidere de første i Danmark til at lancere et såkaldt virtuelt album, som kombinerer cd'ens fysiske verden med internetmediet. Det koster kunstnerne 200 kr. at uploade det virtuelle album, men musikken er gratis at downloade. 100 kr. går i et legat, som bliver uddelt i april hvert år.

MyMusic.dk har en redaktion på 15 unge studerende, som anmelder de virtuelle album under ledelse af bag- og idémændene, Morten Lie Jørgensen og Martin Buck.

Læs mere hos MyMusic.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA