x

The Burning-turnédagbog, del 1

The Burning-turnédagbog, del 1

Dag 1
Da dette er første gang jeg skriver for GAFFA, vil jeg lige gribe chancen for at præsentere mig selv og mit band. Mit navn er Tobias og har spillet trommer hele mit liv og de sidste 5 år med metalbandet The Burning. Vi har to plader på bagen og det tredje på vej (udkommer d. 25/10-2011) med et tysk pladeselskab i ryggen. The Burning er et tonsertungt metal band som altid har leveret energiske og massive sceneshows. Vi spiller metal, og vi elsker det.

The Burning blev udvalgt som en del af dette års MTV Headbangers Ball Tour, hvor 3 bands (Invocator, Raunchy og The Burning) turnerer det ganske land tyndt. Da vi i hele september måned vil slide de danske landeveje op og spille på de større spillesteder i Danmark, har jeg takket ja til - og føler mig selvfølgelig forpligtet til - at berette om 3 ualmindelige tiltrækkende jyske metal bands' færden.

Klokken er slået 11, og AVIS står fortsat og klargør den stakkels 9-personers Renault –et-eller-andet… tror nok det er spildt arbejde! The Burning er et metalband, som i særdeleshed er i stand til (og ynder) at opfylde de stereotyper folk helst så os som.  

Endelig meldes bilen klar. Næste stop; Drumcity i Århus, mit lod som trommeslager skal udfyldes ifa. absurd irriterende indkøb af trommekasser, skind og stikker. Det føles lidt som en mellemting mellem at brænde penge af med en zippo-lighter lavet af guld og ligeså ligegyldigt som at skide i en kop. Hvorfor blev man ikke forsanger!?

Efter min lille shoppingtur er næste stop vores utroligt lækre, velsoignerede  og trimmede øvelokale. Stedet som tidligere blev anvendt som bilværksted….stedet som man fortsat skulle tro blev anvendt som bilværksted! Et gudsforladt skue med bl.a. "features" som; en mixer der ikke virker, en yderst sikker og ikke forsikringsmulig rulledør med nok Danmarks mindste hængelås. Yderligere kan det nævnes, at lokalet besidder den force, at når det er varmt udenfor, er det heldigvis en hel del varmere inde i øvelokalet og omvendt når temperaturen lander under frysepunktet topper lokalet til gengæld med at være et par grader koldere. Alt i alt et utroligt lækkert sted, hvor vi alle nærmest ikke kan undvære at opholde os! Et fantastisk sted med masser af charme, ingen tomme ølflasker og det bedste er, at de to strategisk placerede køleskabe (lige bag 200 tomme papkasser brugt til merch siden 2005) ikke virker. Hvis I nogensinde er i Århus, så gi' et ring, vi er altid glade for at få besøg, da vi heller ikke har nogle møbler!

Bilen bliver pakket og turen går til Vejle, hvor der overleveres merch til Tommy backliner (ham der står for alt det praktiske og gud ske tak og lov for det). Næste stop er Odense hvor vores mercher, og desværre OB-fan, André hentes. Johnny (vores forsanger) har "båndet" de obligatoriske mixed cd'er med alt godt fra havet. Renaultens cd-afspiller bliver "handlet" notorisk hårdt af DJ Johnny.

Endelig Roskilde. Spillestedet hedder Gimle og er kendt for en stor scene, dog med svag publikumsmæssig opbakning. Det er sådan, at de fleste etablerede bands i metalkredsene kender hinanden, da branchen bare ikke er større og derfor er der også flere velkendte ansigter.

Alle tre bands får lavet den obligatoriske lydprøve og får serveret en god omgang chili con carne. The Burning spiller først ud af de tre bands, og vi får leveret en hæderlig indsats med ganske fornuftig respons fra de fremmødte. Dog kendetegner denne aften at de tre bands, lige skal i gang. Johnny (vores forsanger) får forstrakt en muskel i røven, og Johnny er bare typen, som selvsagt skal dele dette fact med publikum. Dette følges op med en rundspørge til publikum om, hvor mange som egentlig har tænkt sig at investere i den kommende The Burning skive. Dette resulterer i et halvslattent omgang håndsoprækning kombineret med lidt halv sukken og et par die hard fans som råber upassende højt "JAAAA.RRGH!" Dette kan den skadede forsanger selvfølgelig ikke acceptere med sit Empire State Building-høje ego, hvorefter Johnny gentager den brede rundspørgen, blot med den detalje, at såfremt publikum nu gerne måtte lyve, hvor mange har så tænkt sig at investere i den kommende plade med The Burning. Hele salen råber hæst deres begejstring ud. Så er vi i gang.

De to andre bands får leveret deres shows. For dem som kender Invocator er det simpelthen en fornøjelse at skulle nyde de 4 virtuoser 9 shows i træk. Bedre dansk teknik-metal findes ikke, kombineret med den viden, at når Jacob Hansen (forsanger i Invocator) rammer de høje toner, presser han ubevidst en lille bitte pølse ud af numsen! Nå ja, Raunchy gør det da også meget godt :). Efter showet bliver et arsenal af Jack D smækket på bordet og tingene forløber som man kan forvente sig af 20 utiltalende, højtråbende metalhoveder.

På vej hjem får Alexanders (aftenens chauffør og The Burnings guitarist) fornøjelsen af at holde ind på ca. 6-7 tankstationer efter desperat "fastfood hunt". Vi får overtalt en træt Statoil tankpasser til at flække 6 omgang biksemad sammen, efter 3-4 lukkede tankstationer og 2-3 åbne, som af forunderlige årsager ikke solgte pølser!?. Til trods for den kønsløse, depressionsfremkaldende og halvsløje omgang biksemad får Alexander overtalt passagererne til at hoppe i bussen og vende snuden mod Århus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA