x

Solrig Grøn Koncert-start i Esbjerg

Solrig Grøn Koncert-start i Esbjerg

Billede: Martin Dam Kristensen

Konferencier Jacob Haugaard havde ikke behøvet at underholde publikum med sin skønsang på "Vi Be’r Bare Guderne Om Godt Vejr", da han åbnede Grøn Scene. Solen skinnede allerede fra en nærmest skyfri himmel, og det esbjergensiske publikum har ladet gummistøvlerne blive hjemme, og er i stedet klogeligt garderet med shorts og klapstole parat til en dag med popcorn, fadøl og rock i græsset.

Dagens første navn i Esbjerg hed Tina Dickow (billedet), og mon ikke smilet var en lille tand bredere, efter at hendes internationale kontrakt med Sony i går blev offentliggjort. Tina Dickow og resten af hendes band har dog ikke haft lang tid til at hvile på laurbærene. En lille hvilepause er, hvad det er blevet til, siden søndags på Roskilde Festival, hvor de fyldte hele Pavilion-teltet.

”Det her er jo et dejligt syn. Jeg havde forventet en våd, tom mark,” indledte Tina Dickow koncerten med. Men som første navn på den lille scene måtte hun også tage til takke med godt 50-70 fremmødte, der ikke helt kunne møblere den samme intime stemning i solskinsvejret og fadølslugten som i weekenden. 25 minutter var, hvad der var afsat til den lyshårede sangerinde, og de blev brugt på de stille sange fra "Notes". Selvom fem friske ungersvende ivrigt forsøgte at få ekstranumre ud af den blonde århusianer, lykkedes det ikke – dertil er Grøn Koncert-programmet for stramt. Og bagefter opfordrede Banjos Likørstue de fremmødte til at gå ned i den anden ende af pladsen for at høre to friske fyre ved navn Niels og Jens – aka Nik og Jay.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA