x

Angie Stone: En sista i sjælen

Angie Stone: En sista i sjælen

Den 5. juli udsendte Angie Stone sit tredje album "Stone Love", der er hendes mest positive og uptempo album til dato.
– Det er et yngre album med mere kant, fordi jeg gik tilbage til mine hiphoprødder. Jeg startede med hiphop, og det er den genre, der har været hos mig længst. På de sidste to albums har jeg været denne her kvindesags-aktivist "homegirl-I-gotcha-back"-agtige type. Og det var cool. Men på dette album ville jeg have det sjovt for min egen skyld. Nu skal Angie feste, siger Angie og griner med sin hæse stemme.

Angie Stone voksede op i et gospelkor og startede oprindeligt som rapper i pigegruppen Sequence i starten af 80’erne. I start-90’erne var hun forsanger i neosoul-gruppen Vertical Hold. I ’96 var Angie med til at skrive sange til den daværende kæreste D’angelos neosoul-klassiker "Brown Sugar" fra ’96. Siden har hun spillet saxofon i Lenny Kravitz band, og i ’99 udsendte hun sit første soloalbum "Black Diamond", der hurtigt slog Stone fast som en af soulscenens helt store stemmer.

Rollemodel uden divanykker
Med sine sange om kærlighed, PMS og no good-relationships er Angie Stone blevet en alternativ rollemodel for kvinder verden over. Ikke mindst fordi hun med sine 39 år og +100 kg er en kvinde, der er langt fra idealet på den gennemsnitlige MTV-babe.
– Det er cool, at folk kan relatere til mig. Jeg er jo selv mor til to børn, og har det der moderinstinkt. Og det er da fedt, at der er så mange, der kan relatere til det, jeg laver. Der er brug for en som mig, der er gammel nok til at kende forskel, men ung nok til at gøre en forskel, siger Angie med sin dybe, dybe stemme.

Angie Stone har haft travlt det seneste års tid. I efteråret hittede hun med Blues version af Stevie Wonder-klassikeren "Signed, Sealed, Delivered I’m Yours", og hun medvirker på Joss Stones anmelderroste debut "The Soul Sessions". De seneste par år har Angie også medvirket i forskellige film, og sidste år havde hun en rolle i Broadway-musicalen "Chicago".

Angie Stone er en kvinde med stort K, og hendes fremtoning emmer af den livserfaring, der kommer af over 20 år i musikbranchen. Men på trods af sin, i branchen, høje alder, lader Angie sig ikke begrænse hverken af alder eller sind.
– Denne industri former dig til at være hvad, du har lyst til at være. Og en af grundene til, at jeg er som jeg er skyldes, at jeg ikke lader et tal definere mit hjerte og min sjæl. Min filosofi er, at man kan være den, man har lyst til at være. Ja, jeg er en mor, men jeg er også en sista af spirit, en sista i sjælen. Jeg elsker at spille playstation og lege, men når det handler om at vejlede, kan jeg også gøre det pga. min livserfaring. Jeg begrænser ikke mig selv, hverken af sind eller af alder. Og når jeg ser mig selv i spejlet, ser jeg ikke én, der ikke hører til på soulscenen. Jeg ser bare Angie Stone. For min musik er tidløs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA