x

Grøn, grønnere, grønnest

Grøn, grønnere, grønnest

I modsætning til garvede Thomas Helmig og D-A-D har de to nye sangspirer, Tina Dickow og Tue West (billedet), ikke optrådt til Grøn Koncert før, og det er en noget anderledes oplevelse end på halvmørke, røgfyldte klubber rundt omkring i landet. Tina Dickow synes, at det er superfedt at spille til sådan en slags koncerter:

– Der er en rigtig god stemning, og vi hygger os enormt meget indbyrdes. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vejret har været så dårligt til de sidste to koncerter. Der er en helt anden stemning blandt folk, når solen skinner. Men lige til min musik passer det egentlig meget godt med lidt gråvejr, fortæller venlige Tina Dickow, der i øvrigt er lidt træt af at spadsere rundt i mudderet i højhælede sko. Hun fortæller, at det er mere nervepirrende at spille til Grøn Koncert end til sine egne koncerter:

– Folk er ikke nødvendigvis kommet for at høre mig, så jeg skal på en måde overvinde folk fra starten. Så der er ikke samme tryghed, som til mine solo-koncerter. Faktoren, at det foregår i fuldt dagslys, gør mig også lidt nervøs. Der er ikke et mørke og en stemning, man kan gemme sig bag, fortæller sangerinden, der med sit lyse hår og sødme minder om sin svenske kollega Lisa Ekdahl.

Det er en noget, efter eget udsagn, baldret Tue West, GAFFA møder i bandets tourbus umiddelbart efter deres optræden på Spot-scenen i Århus.

– Det er faktisk en del hårdere at spille en halv-times koncert end at spille halvanden time, fortæller en udmattet Tue West.
– Under de lange koncerter er der nogle stille numre og små pauser, man kan slappe lidt af til. Men når man kun har en halv time, skal den bare fyres af, og det er sgu hårdt.

Men selv om tour-livet er hårdt, får han og bandet mange positive oplevelser ud af det.
– Det er sindssygt spændende at prøve. Vi er meget motiverede for at udvikle os på scenen, og det er fedt at få lov til at spille for så mange mennesker. Spot-scenen fungerer jo som en præsentation af nye navne, så selv om det næsten er et år siden, pladen udkom, er der stadig nogle, der ikke kender os. Så det er også lidt af en udfordring, fortæller Tue West, der ikke bare er grøn, men lysegrøn på de grønne koncerter. Han har nemlig aldrig været gæst til Grøn Koncert. Så af en debut at være må det siges at være ret godt gået, at stå på den fede side af scenen…


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA