Agnes Obel – ny melodisk klaverpop

Agnes Obel – ny melodisk klaverpop

– Jeg kan helt vildt godt lide enmandsprocessen. Den har været rigtig god for min vokal. Jeg synger anderledes, end hvis jeg havde stået inde i en studie-sangboks sammen med en producer, fortæller singer-songwriter Agnes Obel om indspilningsforløbet til både hendes ep Riverside og det aktuelle debutalbum Philharmonics – begge blev indspillet under skrabede forhold i sangerindens egen lejlighed. Ep'en udkom i maj måned, og den varslede lovende takter for albummet, der udkommer den 4. oktober på det internationale pladeselskab PIAS Recordings, som også har kunstnere som CocoRosie og Editors i stalden.

Philharmonics bliver udgivet i Danmark, Tyskland og en række andre europæiske lande, som Agnes Obel skal turnere i til efteråret. Pladekontrakten kom i hus efter en skærpet interesse omkring Agnes Obels musik, der især opstod, efter hendes nummer Just So blev baggrundsmusik for en Deutsche Telekom-reklamefilm. Den Berlin-bosatte sangerinde beretter:

Just So lavede jeg et år før resten af pladen. Da jeg derefter sad midt i mine indspilninger til albummet i januar 2009, ringede de fra et synch-firma, som gerne ville bruge sangen. De ville ikke rigtigt fortælle mig, hvad det var til, og jeg blev derfor nødt til at tage helt til Holland for at forhandle med dem. Kort tid efter var nummeret i fjernsynet, radioen og alle steder i Tyskland. Det var underligt for mig, at det var mig, der havde skrevet nummeret. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, idet at den er meget sparsomt produceret sammenlignet med mine andre sange.

Agnes Obels musik er en stemningsfuld melodiøs klaver-baseret pop, der efter Obels eget udsagn henter inspirationen hos den ungarnske komponist Béla Bartók samt den svenske jazz-pianist Jan Johansson med flere. Kunstneren er dog allerede i gang med at tænke fremadrettet efter udgivelsen af Philharmonics.

– Jeg føler stadig, jeg har rigtig meget musik i mig, jeg gerne vil have lavet. Bare det at have muligheden for at komme ud med den, ville være det største for mig, slutter Agnes Obel håbefuldt og ydmygt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA