x

En frivillig på Grøn Koncert

En frivillig på Grøn Koncert

Nu er turen som sagt kommet til Næstved, hvor Grøn Koncert i dag løber af stablen for sjette gang i år. Et utal af lalleglade koncertgængere er mødt op for at nyde iskolde bajere, musikalske danske topnavne samt den længe ventede sol, der smiler vedvarende fra en skyfri himmel.

Arrangørerne bag De Grønne Koncerter er, som det nok er en del bekendt, Tuborg og Muskelsvindfonden. I år er det lykkedes at få fat i 650 frivillige til at arbejde under koncertturnéen. Overskudet fra arrangementet går til Muskelsvindfonden, der er en medlemsforening, som arbejder for at forbedre levevilkårene for mennesker med muskelsvind.

I Tuborgs informationsbod møder GAFFA.dk's udsendte Anna fra "det grønne crew", der selv lider af muskelsvind og derfor har en personlig interesse i at være med på holdet af frivillige.

Hvor mange år har du været frivillig på Grøn Koncert?
- Det er tredje år i træk, jeg er med til de Grønne Koncerter. Men jeg har også været med til flere Åh Abe-arrangementer. Der er mange gode oplevelser forbundet med det. Der er musikken, og så er sammenholdet mellem de frivillige rigtigt godt og værdifuldt. Det er imponerende, at så mange frivillige gør så stort et stykke arbejde – det hele kommer op at stå i løbet af ret få timer. Det er beundringsværdigt.

– Jeg vil også være med til arrangementerne de følgende år, men nu har jeg også en anden indgangsvinkel til dem pga mit handicap.
Vi er 25 hernede med muskelsvind, og det er et lille udsnit ud af 650, men jeg synes, det er vigtigt at være med og vise vores synlighed.

Hvad er dit favoritband hernede?
-Jeg kan bedst li' D-A-D. Jeg synes også godt om Nik og Jay nu, efter at jeg har hørt dem nogen gange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA