x

Lars Skjærbæk får Ken Gudman-prisen

Lars Skjærbæk får Ken Gudman-prisen

Når Ken Gudman-prisen, der har eksisteret siden 2004, i år uddeles den 10. oktober, bliver det guitaristen, sangeren, sangskriveren og produceren Lars Skjærbæk, der hyldes for at have ydet en særlig indsats i overensstemmelse med de musikalske dyder, den afdøde trommeslager Ken Gudman stod for: Personlighed, musikalsk håndværk og integritet.

Lars Skjærbæk spillede fra 1991 til 2000 i Inside The Whale, hvis dansksprogede album Rebeller Uden Sag fra 1998 appellerede bredt. I 2005 dannede Lars sammen med sin bror Troels, Søren Koch og Johan Lei Gellett bandet Boat Man Love, der blandt andet er backing for Michael Falch. Lars Skjærbæk har desuden arbejdet med og produceret for blandt andre Henrik Hall, Hush, Peter Belli, Allan Vegenfeldt, Stripclub Junkies, Magtens Korridorer, Signe Svendsen, Coolsville og Maya Albana. Om at have modtaget Ken Gudman-prisen fortæller han:

– Det er dejligt, at det, jeg laver, er blevet anerkendt, selvom jeg oftest står enten ved siden af eller bagved andre og har sådan en "sideman-rolle". Jeg bruger meget energi på at få det bedste ud af andre, og det er jeg selvfølgelig glad for, at der nogen, der har opdaget. Det er et boost og et signal til mig selv og til andre om, at det, jeg laver, er godt. Og den opmærksomhed er jo aldrig dum at få i denne her branche.
Når Skærbæk ser tilbage på sin karriere indtil videre, er der særligt tre ting, der stikker ud:

– Jeg er stolt af de ting, jeg har lavet med Tim Christensen, for han er både en god kollega, et idol, og så er han bare så sindssygt dygtig til det, han laver. Derudover er jeg meget glad for, at jeg har startet et band som Boat Man Love, for jeg synes, vi rammer noget, som jeg altid har drømt om at ramme, og så er jeg virkelig glad for at have arbejdet sammen med en person som Henrik Hall. Af ham har jeg lært meget om nerve og intensitet, og han er et eksempel på, hvordan man kan blive ældre og stadig være i besiddelse af 100 procent coolness.

Når prisen overrækkes den 10. oktober i Amager Bio vil der være optrædener fra Tim Christensen, Michael Falch, Boat Man Love, Peter Belli, Henrik Hall, Allan Vegenfeldt, Hush, Signe Svendsen, Stripclub Junkies og Skjærbæks gamle band Inside The Whale.  
      


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA