x

Ny lydindsprøjtning fra Mnemic

Ny lydindsprøjtning fra Mnemic

På det seneste har rigtig mange danske ambitiøse metalbands scoret udenlandske pladekontrakter.

Heriblandt Mnemic fra Aalborg der for 2 år siden satte deres underskrift på en kontrakt med det store tyske metalselskab Nuclear Blast, der også huser navne som In Flames, Anthrax, Exodus osv. Siden har bandet levet en hektisk tilværelse med turnéer og videoindspilninger. En del af bandets dage er blevet tilbragt i en ni personersbus på Europas landevej. – Det kan godt være at det ser glamourøst ud med optrædener på Full Force Festivalen og Roskilde Festival og pladekontrakt, men det har sin pris, bedyrer guitarist Rune Stigart. Medlemmerne af Mnemic har valgt at satse på musikken og lever ifølge bandets udsagn med konstant overtrukne dankort, da de ikke har mulighed for at have jobs ved siden af de omfattende aktiviteter.

Mnemic har netop lagt sidste hånd på deres andet album "The Audio Injected Soul". Et album, der gerne skulle høste frugterne af det hårde arbejde, de fem har lagt i musikken siden deres første udgivelse. Om den nye skive og den musikalske retning siger bandet: - Numrene er generelt kortere. Det var noget, vi var enige om, allerede før vi gik i gang med pladen. Numrene på den første plade var for lange, fortæller guitarist Rune Stigart.
- Vi satte os en fem minutters guideline, supplerer sanger Michael Bøgballe
- Vi har fået mere balance i det på en eller anden måde, siger Rune. Det er mere straight. Vi var træt af alle de temposkift. Det blev lidt for påtaget. Nu flyder det bedre. Det lyder mere som sange det her.
- Der er også mere variation i tempo. Den første kører meget i midttempo, tilføjer Michael.

GAFFA har i samarbejde Michael og Rune stykket en nummer for nummer guide til The Audio Injected Soul sammen.

The Audio Injected Soul – nummer for nummer

1. Dreamstate Emergency (5:16)
Pladens åbner og det sidste nummer, der blev skrevet til "The Audio Injected Soul". Faktisk blev det skrevet dagen før Mnemic skulle starte indspilningerne i Antfarm Studiet, hvorfor sangen i lang tid havde arbejdstitlen "Lørdag aften". Nummeret introducerer samtidig albummets stil, hvor vokalmelodierne er kommet mere i fokus.

2. Door 2.12 (4:22)
Et svingende uptemponummer. Inspireret af sanger Michael Bøgballes job med at pynte kister. Dør 2.12 er døren ind til obduktionsrummet og kølerummet, hvor ligene gemmer sig før de kommer i kisten. Bandet tipper det som det første videoudspil.

3. Illuminate (5:01)
Et af pladens hurtigere numre. Ment som en duet mellem Michael Bøgballe og Bjørn fra svenske Soilwork, der havde indvilliget i at deltage. Desværre løb Mnemic tør for tid og kunne ikke nå at få det plads. Sangen er skrevet for to personer med spørgsmål og svar, men Michael synger altså begge ”roller”.

4. Deathbox (4:44)
Nummeret lægger ud med grindende trommer før det bevæger sig ned i et hårdt groove. Bandets bud på videoudspil nummer 2.

5. Sane vs. Normal (2:45)
Pladens korteste nummer. Bandet betegner det som et eksperiment. En kvindestemme stiller i starten af nummeret et spørgsmål, og resten af nummeret er et meget arrigt svar fra Bøgballe. Adskiller sig fra pladens øvrige numre ved ikke at have et af de meget melodiøse omkvæd.

6. Jack Vegas (3:24)
Den meget melodisk guitar i omkvædet adskiller "Jack Vegas" fra de øvrige numre. Opkaldt efter cafeteriet i ankomsthallen i Göteborgs færgehavn. - Det lød sejt, begrunder Michael titlen med.

7. Mindsaver (4:12)
Et komplekst nummer med mange forskellige passager. Et godt heavy nummer betegner bandet sangen som.

8. Overdose In The Hall Of Fame (5:15)
Pladens vel nok tungeste og langsomste nummer. Synthlyde og robotstemmer indledernummeret før der diskes op med tunge riff.

9. The Silver Drop (4:52)
Det første nummer, der blev lavet til pladen. Også et ret komplekst nummer. "The Silver Drop" er metafor for en pistolkugle.

10. Wild Boys (4:57)
En coverversion af Duran Durans hit fra firserne. Bandets valgte nummeret, fordi Duran Duran ifølge Bøgballe er ”for sejt”. I Mnemics version er nummeret blev noget mere aggressivt.

Mnemics hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA