x

The Voice '10, Tivoli

The Voice '10, Tivoli

Medvirkende: Electric Lady Lab, Rune RK (m. Clara Sofie, Jooks og Karen), Sys Bjerre, Alphabeat, Infernal, Kato (m. Jon, U$O, Outlandish og Hej Matematik), Medina, Stromae, Rasmus Seebach, The Script, Nik & Jay, Morten Breum, Burhan G og Joey Moe

Der var linet op til teenagernes endags Roskilde Festival, da Tivoli i går på deres sidste åbningsdag, afviklede The Voice 10. En hitkoncert i ordets bedste forstand.

Hvad enten man er til mainstream-hitmusik eller ej, må man virkelig tage hatten af for arrangørerne bag The Voices årlige hitkoncert, der har fundet sted i Tivoli siden 2004. Hvert eneste år formår de nemlig at stable en hel aftens koncert på benene - med alt der kan krybe og gå af danske og et par udenlandske hitkunstnere. I år var selvfølgelig ingen undtagelse.

Publikum er – som radiokanalens kernepublikum – teenagere, og det er således også dem, der fylder Tivoli fuldstændig op denne mandag aften. Og med et teenagepublikum er det heldigvis meget let for de optrædende kunstnere (og arrangørerne) at vurdere, hvorvidt det er de rigtige hits, der bliver fyret af fra scenekanten. For vurderingen kommer prompte - i form af skrig der går lige i trommehinden, og som de kun kan lyde fra begejstrede teenagepiger.

3 hits and out

Nogle kunstnere skal bare lige ind og spille et enkelt nummer, fx aftenens første act, Electric Lady Lab, der har hittet med Snap-samplingen i "You and I". Men ellers spiller de fleste 3-4 numre, og de gør det oven i købet live – hvilket desværre kan være en sjældenhed til denne slags hitkoncerter.

De fleste vælger da også at bevæge sig fuldstændig udenom musikalske chancer, og spiller derfor kun deres 3-4 allerstørste hits. Sys Bjerre gør dog en undtagelse, da hun forsøger sig med et albumtrack fra sit nye album – men desværre for denne slags koncert, går de - for publikum - ukendte numre, slet ikke hjem. Det gør derimod sande hitkavalkader som dem, Alphabeat, Kato og især Infernal fyrer af.

Sidstnævnte scorer desuden The Voice-prisen, og det er faktisk fuldt fortjent, efter man har været vidne til det bombardement af en sceneoptræden Lina og Paw leverer. Komplet med fyrværkeri, ild, røg, dansere og kostumeskift. Parret viser virkelig, at de på underholdning og sceneoptræden er på niveau med internationale popstjerner.

Der er flere gengangere fra sidste års hitshow, men hvad gør det, hvis de bare har leveret nye hits siden sidst? Det er tilsyneladende tankegangen hos arrangørerne, der således har smidt både Joey Moe, Rasmus Seebach og Medina på plakaten igen. Alle tre går da også rent ind hos publikum, og der er dømt fællessang over hele Tivolis plæne til numre som Seebachs "Natteravn" og Medinas "Vi To". Ligesom sidste år leverer Medina et topprofessionelt og flot show med sine største hits og beviser endnu engang, at hun er landets suverænt største kvindelige stjerne pt.

Underholdning for alle pengene

Til at slutte showet har arrangørerne valgt nogle gamle drenge, i hvert fald i The Voice-sammenhæng, nemlig Nik & Jay. Og det viser sig at være et genialt valg, for med sig har drengene det populære trekløver Morten Breum, Burhan G og Joey Moe – hvorfra især sidstnævnte gør, at man må holde sig for ørerne for teenagepigernes skrig. Med denne konstellation får vi derfor hits fra alle fire kunstnere, og de supplerer hinanden godt i at opføre sig og optræde som fuldstændig fuldblods superstjerner. Nik & Jays egne numre har fået et slags 2010-touch, som gør, at gamle numre som "En Dag Tilbage" lyder mørkere og mere clubbede end originalt. Ikke desto mindre betyder det nye touch intet for publikum, der stadig giver den maksimalt gas.

Dette års The Voice-koncert viser dermed endnu engang, at det er den optimale koncert, hvis man vil stille landets teenagere tilfredse. Om et ældre publikum vil tage koncerten lige så uforbeholdent til sig, kan man måske diskutere. Men ingen kan sige sig fri for, at der er underholdning for alle pengene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA