x

Mixtape: Raunchy

Mixtape: Raunchy

Raunchy, metalbandet som oprinder fra Thisted, men siden er flyttet på tværs af landet til København, har efterhånden markeret som et af de mest innovative og efterhånden erfarne danske metalnavne, eftersom Rauncy gennem tiden har udgivet fire studiealbums og for halvanden uge siden tilføjede det femte til stakken.

Igen er bandet gået i studiet med Jacob Hansen, og resultatet er et mix af elektroniske elementer og thrash.

Deres femte album A Discord Electric udkom i september måned, og Keld Rud kvitterede med fem stjerner og ordene: "A Discord Electric er måske også Raunchys hidtil mest velskrevne album. Hver eneste sang er forsynet med interessante riff og instrumentale passager og omkvæd af gigantiske proportioner, der går lige i hjernebarken."

Mixtape: Raunchy

Vores mixtape er lille udpluk at nogle af de numre, vi lytter til i timerne før og efter en Raunchy spiller koncert.

Dredg: "Not That Simple" (2006)

Fantastisk nummer fra et superfedt og måske lidt overset band. Jeg så dem live tidligere på året og synes virkelig, de har gang i noget unikt. Og live holder de max. Dette nummer kan jeg høre når som helst, og jeg kommer altid i godt humør. Det er meget storladent, men har et fedt drive.

Maserati: "Monoliths" (2009)

Et fantastisk nummer og et fedt lydbillede. Det er instrumentalt indie/post-rock, men det har et eller andet metallisk over sig. Faktisk minder stemningen i nummeret mig lidt om Iron Maidens "Moonchild" (tjek det, musiknørder!).

ZEKE: "All Night Long" (2004)

Så er der dømt fed punk/rock'n'roll med gashåndtaget helt i bund. ZEKE har helt sikkert en del Motörhead-plader stående i samlingen, men det holder 100%. Når jeg hører det nummer, får jeg lyst til at entrere scenen på en Grøn Puch Maxi med mælkekasse, iført læderjakke med cowboyvest, rygmærke og rævehale. Et must i enhver pladesamling, hvis der skal drikkes guldpils og råwes (læs: råbes) om kap!

Jason Becker: "Altitudes" (1988)

Selvom jeg oftest synes, der er langt imellem rigtig fede guitarsoloer, så kan jeg til enhver tid høre dette nummer og hører det ofte, inden jeg skal på scenen. I Raunchy har vi ikke de helt store guitar-hero-momenter, hvad ang. lead guitar og laaaaaaaaaange soloer, men hvis jeg skal høre guitar-nørde solo-musik, så er Jason Beckers "Altitudes" et mesterværk. Det er så sindsygt godt skrevet, og selvom nummeret er fra 1988, så har jeg sjældent hørt et nummer, der er spillet med så meget power og overskud.

Entombed: "Revel In Flesh" (1990)

Dette numre høres oftest i iPod'en, som det sidste nummer før jeg går på scenen, samtidig med at der indtages en øl, hygges, jokes og slappes af. Det er dødsmetal af den gamle skole, og det har et helt fantastisk fedt groove, fed guitarlyd og fed smadret produktion. Selvom nummeret er 20 år gammelt, holder det stadig 100%. Det er super primitivt, og det larmer og støjer, men det får mig altid i stemning.

Horn og Hindbærsnitter!

Lars Christensen, guitarist i Raunchy.

"A Discord Electric" udkom den 20. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA