x

Mixtape: 4 Guys From The Future

Mixtape: 4 Guys From The Future

Debutant er et stort ord for kvartetten 4 Guys From The Future, der består af medlemmer fra Lily Electric, Rumspringa og Asteroids Galaxy Tour, men nu er ukendt under et andet navn med et stilskift, der i navnet antyder fremtiden, men musikalsk også har sine sporer placeret i historiens muld.

Bjarke Porsmose, Rasmus Valldorf, Jarno Varsted og Mads Brinch Nielsen laver under 4 Guys From The Future-emblemet en blanding af støj- og krautrock, 80'er æstetik og dreamwave, der leder tankerne på bands som Deerhunter.

Resultatet er albummet "Under The New Morning Sun", der blev udgivet på det relativt unge Tambourhinoceros-pladeselskab i sidste uge. I anledning af debuten bad vi 4 Guys From The Future at kompilerer et GAFFA Mixtape:

Gå-en-tur-i-morgensolen-mixtape

Ethvert skridt kan være en ny begyndelse. Pladens form og udtryk bunder meget i en slags opgør med fortiden og et forlist kærlighedsforhold. Grundfølelsen har derfor kredset meget om oplevelsen af en ny begyndelse. Som den positive, trygge og frie følelse det kan være. Og den angstfyldte, paranoide og usikre følelse det kan være.

Vi har fået lov til at fremhæve nogle numre fra fortiden, hvis skabelse fik os til gå nye veje. Alle benyttes her som nogle søgte symboler på den følelse, det er at opleve noget for første gang. Uden dem havde vores liv set anderledes ud, så tak! Fejr den nye morgens muligheder. Træk vejret dybt ned i lungerne og nyd det mens du skridt for skridt går dig en tur under den nye morgensol til tonerne fra dette mixtape.

Os Mutantes: Bat Macumba (1968)

Goddag og velkommen til en skøn, forfærdelig og temmelig sindsforvirret verden. Titlen "Bat Macumba" er en kombination af amerikansk popkulturs Batman og en form for afro-braziliansk spiritualitet: macumba. Titlen kan ikke oversættes til andre sprog eftersom den tilsyneladende ikke giver mening. Men en dejlig livsbekræftende sang er det og et underfundigt førstegangsindtryk.

Wire: Strange (1977)

Det kan være en rar erkendelse, når man lærer at sætte pris på den.

"There's something strange going on tonight,
something going on that's not quite right,

no-one's gonna save your life,
something strange going on tonight"

Lightning Bolt : Ride The Sky (2001)

Titlen er på sin vis ubetydelig. Det er et fantastisk vanvittigt band der sørger for at de fleste får lidt nyt at tænke over. Første gang de opleves live er som at blive genfødt!

Neu!: Für Immer (1973)

Arkaisk krautrock fra "Neu! 2" udgivet i 1973. Anses af nogen som værende stamfaderen til de kære krauters nye musikstil.

John Lennon: Mother (1970)

En sang der minder os om, at en god begyndelse på livet et godt udgangspunkt. Det burde være en universalret, selvom det ikke er så nemt at sørge for. Vi håber det sker snart, hvad end et godt udgangspunkt så er.

The Beatles: Revolution (1968)

Tekst taler for sig selv: "We all wanna change the world".

Fryderyk Chopin: L'Adieu (1835)

Chopins afskedsvals må være en elegant og mindeværdig måde at sige farvel på. Ikke farvel til noget særligt, bare dette sidste nummer på siden, inden vi vender båndet.

(Den anden side kan passende begynde med "Under The New Morning Sun" af 4 Guys From The Future)

Under The New Morning Sun udkom i mandags, den 25. oktober, på Tambourhinoceros.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA