x

Italiensk delikatesse

Italiensk delikatesse

Næsten 15 år efter sit første indtog i den danske musikbranche er den italiensk-danske trommeslager Alex Puddu klar med sin første plade i eget navn. Chasing The Scorpions Tail er indspillet sammen med 10-mands-bandet The Butterfly Collectors, og den er blevet vel modtaget anmelderne. Vi fanger Alex Puddu på udgivelsesdagen. I aften skal det fejres med fest og koncert, og Alex Puddu i færd med at slæbe gear. Han er rigtig glad for den nye konstallation:
– Jeg har fundet nogle musikere som ville samme vej som mig. Dygtige folk med en jazzbaggrund, men ikke gymnasiejazz, hvor det hele er så ego-agtigt. Alex Puddu var en årrække makker med Morten Varano i duoen Puddu Varano. Efter at have spillet sammen i bands som Excess Bleeding Heart og Nerve fandt de to sammen 1996. Samarbejdet fortsatte til og med sidste år meget roste Puddu Varano album Time to Grow som havde tykket sig langt fra den Big Beat-lyd, som duoen lagde ud med.

Lyden af uskyldig sex
Med den ny plades udprægede tilbagelænethed er bøtten vendt helt:
– Beats betyder mindre nu, det er nærmest det omvendte af Puddu Varano hvor beatsene tit var dominerende i lydbilledet. Hvor andre tænker meger på vokaler og akkordskift, når de skriver numre tænker jeg mere på stemninger og lidt filmagtigt. Det er et afslappet mood.
Vi må vide det: Er det en sexplade du har lavet?
– Ha ha, det ved jeg ikke rigtig, griner Puddu på sin særegne Roma-Nørrebro dialekt.
Den er i alle fald meget kærlig i lyden...
– Ja, kærlig er mere rigtigt. Den er mere innocent og følsom. Mere sex som 17-18 årig, end den sex man har i vores alder, ha ha. Jeg har gjort meget for at forsøge at finde tilbage til den følelse af at være forelsket første gang...
Alex Puddus nye lyd er udpræget inspireret af gamle filmsoundtracks. Rigtige spaghetti-westerns med musik af Ennio Morricone. Men bagmanden er ikke skråsikker på modtagelsen hos publikum:
– Jeg kan så godt lide gamle soundtracks, men de viser ikke så tit de film i fjernsynet, så jeg ved ikke om folk fanger den.
Hvis nu din plade rent faktisk var lydsporet til en film, hvad ville det så være for en film?
– Sikkert et drama, lidt thrilleragtig. I alle fald ikke en komedie.
Hvilke figurer ville der optræde?
– Jeg kan godt se den her typiske amerikanske high class agent for mig. Den hårde type med problemer derhjemme.
Resten må man tænke sig til. Puddu & Co. tager på turné og kan høres landet over i efteråret.

[box[
Alex Puddu and the Butterfly Collectors spiller live på Café Stalingrad ved Stengade 30 kl. 21 i aften d. 27. august 2004]]


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA