x

Ave på Færøerne

Ave på Færøerne

Dag 1:
Vi ankommer til Kastrup Lufthavn lige i sidste øjeblik. Vores lydmand Simon havde allerede tjekket ind og var i et kort sekund bekymret om, hvorvidt bandet nåede at boarde flyet eller ej.

Ombord på flyet! -Der bliver råbt skål i champagne, vi er klar til vores verdensturne på Færøerne. Alle er ved godt mod, og der bliver slynget vittigheder ud med stærk fynsk accent.

Ankommer i lufthavnen i Vagra. Tager bussen til Thorshavn. Stiller op i Nordens Hus hvor Indiescan præsenterer deres showcase med Bet You Are William, Ave, Lewis Preston Colston og Justin Ulbrichsen.

Ned i byen til Café Cirkus. Lewis fyrer op for en masse dubstep, og der bliver skålet i færøsk øl. Folk bliver fulde, og vores guitarist Michael finder ud af, at der er en tatovør nedenunder baren. Inden længe ligger han på briksen og får hans fuldemandstatovering. 

Hjem til Nordens Hus og sove/feste videre.

Dag 2:
Vi pakker gearet og kører med bandbussen, som i sidste øjeblik blev skaffet, til færgen der skal sejle os til spillestedet Store Pakhus i Vági.

Sejlturen er blandet med en fantastisk udsigt af det færøiske naturlandskab og en bidende kulde der finder vej igennem alle åbninger i tøjet.

Vi ankommer til Pakhuset og stiller op. Vi bliver velmødt af en 8-kanals mikser og ingen Juno 60 eller Moog. Vores lydmand Simon trækker vejret dybt og dernæst udspyr - Okay drenge! Det der sker er!!!!!???….. Vi spiller på baggearet for første gang i 4 år, får et opretstående klaver mic'et op ved hjælp af vores trommeslager Rasmus' høretelefoner. Det må kompensere for de manglende synths.

Vi tjekker ind på vores hotel "lignende" hus som ligger ude i midten af ingenting. Nærmest ingen mennesker og nærmest ingen belysning. Efter et kort ophold kører vi tilbage til spillestedet. Der er 4 betalende gæster og de 2 bands til stede. Stedet minder mere om saloon taget ud fra en spaghettiwestern-film end et spillested. Men uden hønsehegnet foran scenen går vi på, og spiller en fantastisk koncert, vel opbakket af Lewis som sidder på forreste række, pifter og råber ord som Nize!

Øl, pakke gear, hjem og feste videre til kl. 5 om morgen.

Dag 3:
Op kl. 8. Ingen kaffe eller morgenmad! Vi loader ud og tager bussen til færgen. Bet You Are William ringer til kaptajnen, og appellerer til hans medmenneskelighed, da de var alt for sent på den. Det lykkes, og de kommer ombord.

Færgeturen var af den milde karakter, nærmest ingen bølger. Guitaristen Michael bukker dog under for de små bølger, og i sin søsyge fortsætter han turen udendørs. Vi ankommer igen til Thorshavn, hvor vi bliver mødt af de unge drenge fra Thorshavns Filmværkstedet, som har sat et interview op.

Derefter fortsætter vi til Fuglefjord, hvor vores tourmanager fra Indiescan, Hergeir Eldevig, er opvokset.

Vi ankommer til Kulturhuset i Fuglefjord. Endelig en stor scene! Efter en hård og lang lydprøve spiser vi hos venner af vores tourmanager. Midt under fiskeanretningen dukker Teitur op, som netop lige var hjemvendt fra Danmark. Efter en masse kaffe og anekdoter fortsætter vi til spillestedet. Bet You Are Williams spiller for fuld skrue. Vi går på scenen kl. 01.30, slutter kl. 02.30 og fester videre. Der bliver nyfortolket diverse 90'er-sange på spillestedets pumpeorgel i bedste Ave-stil.

Festen slutter kl. 05.30, og vi tager dernæst hjem til vores respektive soveværelser.

Dag 4:
Tømmermænd i Fuglefjord!. Vi finder et lokalt cafeteria og indtager alt det salt og sukker der er muligt. En lille fjeldvandring og så op i seng.

Dag 5:
Ankommer til lufthavnen i Vagra. Tjekker ind! Flyver kl. 08.15. Da det er dagen for vores udgivelse, vælger vi at fejre det med Champagne, Bloody Mary og Færøsk øl. Der er god stemning, og vi ankommer i Kastrup Lufthavn kl. 11:15 lettere opstemt.

Hjem! Sove! Gøre klar til releasefest på Lille Vega onsdag den 27. oktober kl. 21:00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA