x

Mixtape: The Burning

Mixtape: The Burning

300 koncerter og årets liveband 2008 ved DMeA er bare nogle af de meritter, som det århusianske tunge groovemetalband The Burning kan skrive på cv'et siden 2005. Senest har de tilføjet det tredje album, "Hail To The Horde", som er produceret af Jacob Bredahl og Tue Madsen.

Vores anmelder Keld Rud har godkendt med fire stjerner og ordene: "Fødderne er fortsat plantet solidt i en cementklods blandet af lige dele thrash metal, hardcore og groove-metal, og Johnny Haven stemme føles stadig som ru sandpapir i øregangene, men sangskrivningen har fået et kærkomment los bagi."

The Burnings frontmand Johnny Haven har komponeret et GAFFA Mixtape, som burde være pensum for enhver metalfan.

Mixtape: The Burning

I The Burning kan vi godt lide ikke at gøre ting mere besværlige, end de i forvejen er. Det skal være enkelt og til at have med at gøre, og ud over det så skal det swinge så meget at selv Fede-Allan, høj på weed, og i fuld gang med at skide sin børneopsparing op på Breezers nede bagerst i baren kan være med. Så vores playliste går ud til alle jer der kan lide når ting er holdt helt simple, og de groover!

1. Pantera - Walk (1992)

Det perfekte simple riff, de enkle trommer, Phil Anselmos mandige lyriske godbid om hvad og hvad man ikke skal finde sig i fra sine venner. Taxi Driver-sætningen "Are you talking to me"! Jamen hallo, alt her går op i en højere enhed og det bliver ikke eller aldrig bedre. Det er helt vildt, hvad de ikke malker ud af det ene simple riff, og netop denne sang var en stor inspirationskilde til vores første single fra "Hail The Horde": "Bait The Hook".

2. Judas Priest - Grinder (1980)

Hvis sætningen "Grinder, looking for meat, Grinder, wants you to eat" ikke får dig helt op at ringe, så fatter du det nok aldrig. Det her er så fed, seriøst giv det en nyere lyd, og smæk noget traktor-bas på den sang her, så smadrer det 99,9% af alt det lorte-metal, der vælter ud af ærmene på den overflod af tynde amerikanske deathcore/emobands der har succes for tiden. Desuden styrer Rob Halford alt i hele verdenen (selv ens forældre), så man kan ikke gå galt i byen her.

3. Prong - Snap Your Fingers, Snap Your Neck (1994)

Hmm, det er svært at tænke på en mere sparsomt opbygget sang, end den her lille perle fra midt-halvfemsernes groove-metal-bølge. AC/DC-trommer, enkle små guitar-pump, men kæft hvor er det bare fed, og selvom Tommy Victor aldrig har været noget særligt på vokal, så kan manden altså skrive simple fede groovy riff. (Undgå for alt i verden den frygtelige cover-version som nolder-røvene fra det afskyelige kristne nu-metal band, Demon Hunter har lavet, det er frygteligt!)

4. Entombed - Wolverine Blues (1993)

Måske verdens bedste riff starter denne sang, og der fraviges ikke meget fra det i løbet af sangen. Læg mærke til det overdrevede fede trommebreak, der ligger før omkvædet ved omkring 0:55, det er dælme iskoldt at at lave noget, der er så nolder, og så alligevel slippe afsted med det. Fed nordisk dyster rock n' roll-metal, når det er aller allerbedst. "Life's fucking lost, you will never gain my trust." Jamen hallo, det er jo ikke en sang, det er et livsfilosofi!

5. Danzig - Mother (1988)

Fordi det er verdens bedste nummer, og det er så fedt så meget melodi, han får ud af de 2-3 akkorder. Det groover måske ikke lige på den måde, som de fleste bands gør nu, men det er lige netop det, der gør det så fed! Det swinger, og så er det sådan en fed anti-autoritær tekst, at den burde være en fast del af pensum i folkeskolen. Originalt var den vist skrevet mod Tipper Gore, Al Gores kone, som var meget langt fremme i skoen i halvfemserne med at få censureret metal, men jeg har nu altid tænkt den mere som en rebelsang mod... tjaa, alt og alle! :-)

"Hail Of The Horde" udkom den 25. oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA