x

Ave - Ambitiøse toner fra debutanter

Ave - Ambitiøse toner fra debutanter

Da Spot Festival åbnede i 2009, var det til tonerne af den på det tidspunkt usignede fynske kvartet Ave. De fire gutter fra bandet var dog ikke alene på scenen i Store Sal i Musikhuset Aarhus, for de havde nemlig taget både Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes drenge- og mandskor med sig. I fællesskab havde de udarbejdet noget så atypisk som en rock-symfoni. En symfoni, der nu er at finde på den ene halvdel af Aves debutalbum 12 Poems & Sing Me The Silence I Once Used To Know, som netop er udkommet på Playground. Pladen består ud over symfonien af tolv engelske digte fra perioden 1552-1928, der er fortolket af Ave. Guitarist Michael Rønnow fra Ave fortæller om arbejdet med symfonien:

– Numrene i symfonien er Aves numre, men selve arrangementet er lavet af min ven Rune Krogsgaard og mig. Vi sad i ni måneder og svedte rigtig meget. Da vi endelig havde lavet den, blev vi enige om, at den skulle vi da optage. På grund af den økonomiske situation, var vi nødt til at finde nogle alternative måder at indspille symfonien på. Det har vi lært, at det skal man ikke gøre. Man bliver nødt til at have en masse penge, for det har krævet rigtig meget tid af vores bassist (Søren Brylle, red.), der har mikset symfonien.

Bandet betragter selv symfonien som en bonus-cd, mens det reelle album er anden halvdel, 12 Poems. Michael Rønnow forklarer, at det ældre tekstunivers primært er udsprunget af forsanger Dennis Winterskovs passion for engelske digte.

– Altså – alt er sgu næsten sagt i dag, og det er begrænset, hvor meget man gider synge om kærestesorger eller om en eller anden bytur. De dér digte – folk, de fattede det virkelig dengang. Det er store ord. Flotte ord. Det er smukke digte, der handlede om noget – der betød noget.

Art-rock-bandet er dog ingenlunde færdige med at udgive:

– Vi er meget ambitiøse. Vi har allerede en tre-års plan for, hvad det er, vi gerne vil. Vi vil gerne ud med en plade samme tid næste år, og vores mål med 12 Poems & Sing Me The Silence I Once Used To Know er at lave et statement: Nu er vi her! Nu vil vi gerne ud og spille. Vi vil gerne ud og inspirere og ja – fyre den af, slår Michael Rønnow fast.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA