x

Mika Vandborg udgiver album med markante gæster

Mika Vandborg udgiver album med markante gæster

Mika Vandborg er en velbevandret herre i det danske musikmiljø. Han har stået på store festivalscener sammen med Gnags og spillet sammen med Love Shop, Dicte, Kasper Winding og mange flere. Det har altid været med gribebrættet på sin elektriske guitar som det musikalske udgangspunkt. Nu er den energiske guitarist imidlertid klar med sit andet studiealbum, der bærer titlen 2010. Pladen er et kollaborativt rock-album, der består af en lang række prominente navne, som alle har det tilfælles, at Mika Vandborg både kender dem og også har et helt særligt og respektfuldt forhold til vedkommendes musikalske kompetencer. Mika Vandborg beretter ganske begejstret om arbejdsprocessen med 2010:

– Det har været sindssygt sjovt. Jeg har måske lavet 100 skabeloner til numre, hvor jeg har lavet nogle helt færdige selv, mens jeg har lavet andre i samarbejde med nogen. For eksempel nummeret med Mads Langer (Sleeping With The Enemy, red.). Dér sendte jeg nogle riff til Mads, så lyttede han og sagde, at det her er fedt. Derefter mødtes vi og skrev det sammen. På den måde fik jeg Mads Langer – der er sig selv i det – og mig, som har lavet riff, ind i sangen. I min verden er det jo som om, at jeg har et band med Mads Langer den ene dag. Når jeg så mødes med Allan Vegenfeldt og har Laust Sonne på trommer og Allan (Villadsen red.) fra The Blue Van på bas, så har jeg også verdens fedeste rock-orkester den dag. Så kan jeg få lov til at leve i den drøm og gøre det, som jeg allerhelst vil. Det er jo fantastisk at have den mulighed.
Ud over de allerede nævnte kunstnere medvirker også Justin Hawkins (Hot Leg, eks-The Darkness), Mark Linn, Henrik Hall og mange flere.

Den københavner-bosatte guitarist samler motivationen for at spille musik i nogle få sætninger:

– Det har altid bare været min ambition at komme ud på nogle scener og stå og spille høj guitar. Det er ligesom det gennemgående tema i mit liv. Siden jeg var ni år, har det været mit mål. Det dér energi-guitar og energi-musik, det har altid været det, der trigger mig – også når jeg hører andre spille.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA