x

The Informations – En popsnedkers indie-bedrifter

The Informations – En popsnedkers indie-bedrifter

Frederik Nordsø er kendt som medlem af The William Blakes, som en af folkene bag pladeselskabet Speed Of Sound og som producer for navne som Brandy og Outlandish, men han er også aktuel med albummet Noah's Ark udgivet under kunstnernavnet The Informations. Han fortæller:

– Det startede med, at Kristian (Leth red.) havde nogle MySpace-alias-projekter med spæde demoer – hvor han havde en syv-otte forskellige bands (heriblandt The William Blakes og Baron Criminel red.), som han gav sig ud for at være. Samtidig sad jeg og lavede et eller andet pop-projekt, som virkelig trak i langdrag, og jeg var helt vild misundelig over Kristians vilde amatørglæde, uden at bekymre sig om, hvad andre synes, og gav sig ud for at være alle mulige fucked up personer.

– Jeg syntes umiddelbart, at det var bedre end det, jeg havde siddet og brugt ugevis på. Så jeg tænkte: Fuck det, jeg gider da ikke kun lave hiphop, nu vil jeg også lave et indie-band. Et alias-indie-band, hvor man går fuldstændig amok. Derefter lavede jeg det første nummer, Hands Behind My Back, det var det første forsøg på at lave et indie-nummer, fortæller Frederik Nordsø.

Noah's Ark, der har været tre år undervejs er lavet i samarbejde med netop føromtalte Kristian Leth og broderen Fridolin Nordsø, der også er en del af The William Blakes. Frederik Nordsø, der ikke har den store musikalske indie-baggrund, fortæller, at albummet er udarbejdet ud fra hans egen forestilling omkring indie-musik.

– Det er ikke min livskamp at overbevise verden om, at det er sådan her, musik skal lyde. Det eneste statement, jeg kan sige med denne her plade, i forhold til i Danmark, er at opfordre andre til at prøve at live lidt op og ikke være så stive omkring deres selvidentificering omkring den musik, de laver. Jeg fornemmer tit en utrolig forsigtighed, som også er bundet sammen med selvkritik og usikkerhed, som til sidst bliver til noget snobberi, hvor man ender med at gå rundt og kritisere andre. Den plade, jeg har lavet, er måske det friskeste initiativ på at lave en plade nogensinde i Danmark. Det er en form for lærestreg i uforsigtighed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA