x

4 Guys From The Future – Polariserende avantgarde-pop

4 Guys From The Future – Polariserende avantgarde-pop

Berlin og København hedder de to byer, der har lagt øre til indspilningerne af 4 Guys From The Futures debutplade Under The New Morning Sun. Og begge byer må have følt sig i ganske godt selskab, da den bliver eksekveret af fire erfarne herrer, der har spillet/spiller i forskellige bands som Lily Electric, One Year From Home og Straight From The Harp med flere. Første sten til indspilningerne blev lagt sidste forår i Berlin, hvor flere af medlemmerne har været bosat. Siden er det blevet gjort færdigt i København i samarbejde med Aske Zidore (Oh No Ono), der er en del af pladeselskabet Tambourhinoceros, som de fire gutter er udgivet på. Frontmand Bjarke Porsmose forklarer, hvor musikken egentlig opstod:

- Sangene kom ud af det forhold, jeg dengang modvilligt var kommet ud af. Det var et stort følelsesmæssigt fundament til sangene og til at få dem bearbejdet rigtig hurtigt. Det kunstneriske fundament er selvfølgelig noget andet, og jeg tror, at vi alle fire havde lyst til at lave noget musik som var anderledes udfordrende end det, vi havde lavet før. Vi havde de her sange, vi gerne ville sætte ind i en ny ramme. Vi vil gerne kombinere popsange med improvisation, og det er en helt vildt spændende ting for os at gøre. Det er et seriøst mål for os at præsentere pop-publikummet for nogle mere abstrakte og kunstneriske elementer. De kan fint være i poppen, hvis de får lov til at være der, og hvis nogen ligesom gider tage dem ind. Improvisations-pop er svært at sætte sammen, men vi er nødt til at prøve at udvikle lidt på tingene, så de ikke bare går i stå.

På trods af medlemmernes andre bands betragter de fire ikke 4 Guys From The Future som et sideprojekt. Bandet er særdeles ambitiøst, selvom Porsmose tror, musikken skal have tid - lidt ligesom fremtidsnavnet også antyder.

- Det er et dejlig uprætentiøst navn. Det er på en eller anden måde blevet det rigtige navn. Vi kan putte en masse af vores filosofi omkring livet, musik og lyd generelt ind i det. Det er vokset - og det bliver ved med at vokse, formulerer Porsmose med en sætning, der passer lige så godt på gruppens musik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA