x

Lounge Lizzards: Den amerikanske drøm på dansk

Lounge Lizzards: Den amerikanske drøm på dansk

Producerteamet Lounge Lizzards består af Jonas Vestergaard og Taiz Martinussen, der begge er vokset op i Albertslund. Tidligere har Jonas bl.a. produceret P3-hittet "Adios Amigos" med Guestworkish og L.O.C.s "Absinthe", og Taiz har produceret remixes for L.O.C. og Clemens.

Lounge Lizzards’ succes tog for alvor fart, da deres ven og manager Lasse Siegismund for ca. et års tid siden tog en masse af drengenes produktioner med til New York og delte dem ud til pladeforretninger og rundt omkring til hiphopkoncerter. Kort tid efter ringede rapperen Speech fra Arrested Development og var meget interesseret i de produktioner, han havde hørt.

Arrested Development havde deres storhedstid i starten af 90’erne med det Grammy-vindende album "3 Years, 5 Months and 2 Days in the Life of...." Gruppen var et kærkomment alternativ til gangstarappens tunge guldkæder, men gik i opløsning i ’96 efter kun to album.

– Vi var helt vilde, for vi havde jo aldrig prøvet at producere for så stort et navn før, siger Jonas. – Og efter at aftalen var i hus, sendte de et par flybilletter, og så tog vi over i to uger for at lave musik.
Lasse og Taiz endte med at producere seks numre, deraf første singlen "Honeymoon Day", til A.D.s reunion-album "Among The Trees", der udkom i starten af august.

Masser af hustlere
Lounge Lizzards tager dog den nyvundne status som hitproducere med ophøjet ro.
– Nu må vi se, hvad der sker. Der er så mange hustlere i den her branche. Og så mange folk, der lover så meget, fortæller Jonas.
En af de største hustlere, drengene er stødt på, var en engelsk fyr, Lasse Siegismund mødte i Thailand, der påstod at have skrevet kæmpehittet "Dilemma" med Nelly og Kelly Rowland. Lasse mailede frem og tilbage med ham, men da han modtog nogle af englænderens "produktioner", viste det sig at være soundtracket til en Bollywood-film.

Hvem vil I gerne arbejde sammen med i fremtiden?
– Ludacris ville vi gerne lave noget til, men man skal også være realistiske. Vi ville gerne arbejde sammen med India.Arie, som Speech jo opdagede i sin tid. Men vi håber selvfølgelig, at det her (produktionerne for Arrested Development, red.) kan åbne op for noget mere i fremtiden, siger Jonas.
Indtil videre går det godt for Lounge Lizzards, der flytter til Altanta senere i år for at satse på producerkarrieren. I nærmeste fremtid skal de levere produktioner til Tyler James – et nyt navn signet på Island Records – og soulsangeren Amy Winehouses’ andet album. Desuden er Lounge Lizzards for nylig blevet tilbudt en forlagskontrakt med Simon Fullers 19 Entertainment. Men selv om Fuller er manden bag Spice Girls og den engelske udgave af Idols, regner drengene med at takke pænt nej til kontrakten, da de vil have frie hænder til at vælge, hvem de vil producere for. Senest har også Black Eyed Peas og rapperen Erick Sermon valgt nogle af Lounge Lizzards’ beats ud til deres kommende udgivelser. Om de når med på albumene, må tiden vise, men Lounge Lizzards er helt sikkert et navn at bide mærke i.

Link: www.loungelizzards.dk


Lounge Lizzards' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA