x

Dansk metal ekspanderer

Dansk metal ekspanderer

Mødet med veteranerne fra Danmarks største death metal-band Illdisposed finder ironisk nok sted en usædvanligt lys oktober morgen. Det ene af bandets to tilbageværende medlemmer fra originalbesætningen, guitarist Lasse Bak, undskylder indledningsvis for forsanger Bo Sommers udebliven. Han blev vist nok forhindret af noget børnepasning. Illdisposed er nemlig langt fra ynglinge. Med 12 år på bagen og det ottende album netop udgivet har bandet prøvet det meste, men der er endnu nyt i vente. Bandet er lige blevet signet af Roadrunner Records, det største selskab inden for metalmusik, og ifølge Bank var det et rent lykketræf, at aftalen kom i stand.

– Det kunne næsten ikke være mere tilfældigt. Vi havde faktisk allerede skrevet under med det amerikanske selskab Crash Music, og vores anden guitarist Jacob skulle bare sende kontrakten. Men efter en uge havde han stadig ikke fået den sendt, og så blev vi pludselig ringet op af Roadrunner. Så det var sgu heldigt, vi ikke fik den sendt, griner Bak.

Kontrakten betyder, at bandets nye album ”1-800 Vindication” vil blive udsendt i det meste af verden og markedsført i et omfang, bandet ikke tidligere har været forvænt med. Bandmedlemmerne er klar over de konsekvenser, dette kan føre med sig, men det bekymrer tilsyneladende ikke de jordbundne, men målbevidste midtjyder.

– Vi har allerede for en del år siden været igennem det, vi skulle igennem med folk, der ikke kunne vækkes pga. for mange stoffer, og det kommer vi aldrig ind i igen. Vi er netop blevet modne nok til at kunne håndtere det nu. Det største problem er sådan set vores uddannelser og job, men hvis det bliver nødvendigt, vil vi opgive dem uden at blinke, konstaterer Bak.
Bandet regner da heller ikke med, at samarbejdet med Roadrunner vil afføde en øjeblikkelig international succes.

– Vi regner ikke med at bryde igennem fra den ene dag til den anden, så skal man både være dygtig, men også meget heldig. Vi har jo signet for fire plader, så vi arbejder frem imod at kunne blive store en dag, men vi er nødt til at udgive endnu en god plade allerede om et års tid. Så vi hviler i hvert fald ikke på laurbærrene, slutter Bak af.

Illdisposeds album blev udgivet d. 4. oktober og vil ud over Europa udkomme bl.a. i Japan og Australien, og senere skulle USA om alt går vel også følge efter.

Bandets hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA