x

Anna Calvi - Dramatisk romantik

Anna Calvi - Dramatisk romantik

– Jeg kan godt lide det drama, der er i musikken, og at musikken fortæller en historie. Den er meget atmosfærisk, og det har jeg altid godt kunnet tænke mig at skabe i min egen musik – at musikken fortæller en historie, ligesom sangtekster gør. Jeg vil gerne lave en hel verden, hvor mine sange kan eksistere, forklarer den britiske sangerinde, guitarist og sangskriver Anna Calvi som baggrund for sin store inspiration i det romantiske og klassiske univers.

Her er det store komponister som Ravel og Debussy, der er de store forbilleder, mens store kvindelige sangere som Edith Piaf, Nina Simone og Maria Callas heller ikke ligger langt fra Calvis musikalske inspirationer.

På hendes debutalbum Anna Calvi (der udkommer 17. januar) er det tydeligt, at det drama, hun beretter om i et interview med GAFFA, bliver vækket til live af Calvis stemme og avancerede guitarspil. Den britiske sangerinde har blandt andet indspillet albummet med P.J. Harvey-produceren Rob Ellis, ligesom hun løbende i processen har haft en mentor i legendariske Brian Eno – som begge er meget begejstrede for Anna Calvis tilgang til musikken, men Anna Calvi startede sin musikalske karriere et helt andet sted.

– Jeg spillede violin først, hvor jeg spillede klassisk musik, som altid var andre musikeres musik. Derfor lærte jeg mig selv at spille guitar, og jeg synes, det var meget befriende. Man kan spille, lige hvad man vil. Jeg lærte det primært ved at lytte til en masse plader og improvisere. Den måde at spille musik på passer mig rigtig godt som kunstner. Friheden til at gøre lige, hvad man vil med sit instrument, finder jeg meget tiltalende.

For godt tre år siden begyndte briten at skrive materialet til sit debutalbum, hvor hun arbejdede ud fra idealet om, at musikken skulle være så ærlig og så tæt på hendes kunstneriske idealer som muligt. Resultatet – albummet Anna Calvi, der er kommet ud af det – beskriver den talentfulde selvlærte musiker selv:

– Det er en rejse. Det er passioneret. Det udforsker intimitet, begær og uskyldighed – en blanding af, hvad et menneske føler.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA