Electric Lady Lab – Elektronisk power-duo med hitfaktor

Electric Lady Lab – Elektronisk power-duo med hitfaktor

– Vi har arbejdet på You & Me hver dag i et halvt år, fortæller Electric Lady Labs mandlige islæt, Martin Bøge Pedersen med tilfreds mine, mens hans kvindelige kollega, den tidligere sangerinde i NU, Stine Hjelm Jacobsen med et  skævt smil karakteriserer sin bandmakker.

– Martin er mega-nørd, han kan sidde og arbejde med musikken i sit studie i Køge i døgndrift, det er 24-7. Han kontakter mig sådan cirka en gang om dagen, når der er noget, vi skal tage stilling til i fællesskab, men det er Martin, som sidder og roder med lyden, sangene og maskinerne i døgndrift, anerkender Stine.
 
Hit på hit
Og det hårde arbejde har spundet guld. Singlen You & Me er allerede (legalt) downloadet så mange gange, at den har kastet det ædle metal efter duoen, og det endda før debutalbummet Flash har set dagens lys. Videoen til You & Me har ydermere, i skrivende stund, rundet de 700.000 visninger på YouTube, et tal der tilsyneladende er eksplosivt stigende. Hittet er baseret på en sampling af Snaps eurodance-klassiker Rhythm Is A Dancer, og det er ikke første gang, at Martin har givet sig i kast med at bruge klassikere i nye fortolkninger, og det er anden gang, at det har kastet et seriøst hit af sig.

Første gang var i Martins tidligere band The Loft, hvor City Of Dreams var baseret på Midt Om Natten, og i såvel tilfældet Kim Larsen som Snap er det første gang, at artisterne har givet tilladelse til genbrug af deres originale musik. Nu, hvor man så at sige har fået grundmaterialet foræret, kan der vel ikke være så mange ben i at færdiggøre retten, kunne man forestille sig, men sådan spiller klaveret ikke, belærer Martin.

– Nej, tværtimod, der er ekstra meget arbejde forbundet med at bygge videre på andres materiale. Man er hele tiden nødt til at forholde sig til deres udgangspunkt og er bundet til samplingerne, det kan være lidt af en kamp. Det skal være i overensstemmelse med det oprindelige materiale.

Fuld skrue
Med You & Me har Electric Lady Lab ramt plet, og har blandt andet fået massiv airplay på MTV, og som ofte, når det går godt hjemme, stimuleres interessen ude og bolden ruller i det hele taget. I Martin og Stines tilfælde betyder det at singlen allerede er udgivet i syv lande, og at de er klar med det dugfriske debutalbum Flash den 10. januar, så der bliver nok at se til, ikke mindst en større satsning på det tyske marked

– Det er helt perfekt, vi er parate til at gi' den max gas. Vi har ikke børn eller familie at tage hensyn til, så der skal ikke holdes tilbage, siger Stine med en veltilfreds mine, tilsyneladende parat til at indtage den internationale  popscene.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Stine har været placeret i førersædet. Første gang var med punk/pop-konstellationen NU, der i 2003 fik international pladekontrakt og var spået den helt store stjernestatus. Sådan skulle det imidlertid ikke gå. Efter et stort anlagt debutalbum gik der ikke lang tid, før gruppen kastede håndklædet i ringen.

– Vi var ikke et rigtigt band, vi kendte ikke hinanden i forvejen og var sammensat til lejligheden af branchefolk. Det fungerede bare ikke, der var ingen kemi. Jeg kan ikke huske, at vi overhovedet spiste sammen i vores bandtid, husker Stine.

Gymnasieband
Så er der andre boller på suppen, hvad angår Electric Lady Lab. Stine og Martin har kendt hinanden siden gymnasietiden i Køge, tilbage i 90'erne, hvor de spillede i coverband sammen.

– Vi kender hinanden rigtig godt og har altid holdt kontakten. Jeg har fulgt med i, hvad Stine har lavet med NU og siden hen og tænkte, at det var hende, jeg skulle have fat i til mit nye projekt. Vi gik lidt i hver sin retning i The Loft, og det lakkede mod enden. Jeg vidste, at jeg ville arbejde med en pige og gå i en mere elektronisk retning. Jeg synes, at Stine er en fantastisk sanger og en entusiastisk og dedikeret person, så jeg var ikke i tvivl om, at det skulle være hende, og heldigvis var hun med på idéen.

Indtil videre ligner det en vinderkombination. Electric Lady Lab kunne ikke have fået en bedre start, og 2011 kan være året, hvor de bidrager til, at Danmark høster en ny eksportsucces på det internationale popmarked.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA