x

Før koncerten - Helgi Jonsson

Før koncerten - Helgi Jonsson

Hvordan er det gået i øveren?
– Det har været rigtig sjovt. Tina Dickow var på hyggeligt weekendbesøg her i Reykjavik for nylig, hun gæster på en del af årets koncerter. Min trommeslager er lige kommet hjem efter sin verdensturné med Jónsi fra Sigur Rós, og bassisten bor i Berlin, så udfordringen bliver at finde hinanden i musikken. Jeg tror, Jazzhouse er det helt rigtige sted at gøre det.

Hvad kan vi forvente os af koncerterne?
– Jeg har skrevet en masse ny musik, siden jeg besøgte Lille Vega for 18 måneder siden, og det meste af januar tilbringer jeg i studiet. Så vi spiller garanteret nogle nye ting. Jazzhouse har en intim lytteatmosfære, og jeg forventer, at det bliver smukt og dynamisk. Fra stille hvisken til høje guitarbrøl.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
– For mig er det meste af dagen én lang opvarmning op til showet. Der er en masse kærlighed i luften, før vi går på scenen. Ritualerne tæller blandt andet moderat alkoholindtag, koreograferet dans, falsetsang og masser af high fives. Og så laver jeg underlige lyde for at varme min stemme op.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
– Sund mad og sunde snacks. Vi turnerer så meget, at vi bliver nødt til at passe på os selv. Hvidvin, vodka og tomatjuice, håndklæder og magasiner om indretning.

Hvad hører I i turbussen?
– Turnéer giver trætte ører, men jeg lytter gerne til klassisk og moderne kompositionsmusik på iPod'en. Folk som Nico Muhly, Arvo Pärt, Gorecki og György Ligeti. Men også spændende nye pop- og rock-navne. Jeg skal have lyttet mere til Clogs, Marissa Nadler og Sam Amidon, og så er jeg glad for danske Figurines.

Koncerten 26. januar er udsolgt. Køb billetter til koncerten 25. januar via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA