x

Finale - Hans Lindberg

Finale - Hans Lindberg

Alder: 29 år
Civilstatus: Kæreste med Jeanette Mackenhauer
Profession: Den succesfulde venstrefløj fra HSV Hamburg trækker i denne måned i de rød/hvide farver til håndbold-VM i Sverige.

 Kommer du fra et hjem med klaver?
– Nej, det gør jeg ikke, men vi har hørt meget musik, og min far har spillet guitar hele min barndom.

Spiller du selv?
– Nej, ikke noget jeg kan prale af i hvert fald.

Synger du i badet?
– Det gør jeg helt sikkert til tider. Det kommer lidt an på, hvilket humør jeg er i, men det er som regel noget dansk, der bliver sunget.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?
– Ja, men det er først kommet lidt senere i mit liv; da jeg var barn, havde jeg ikke rigtig tålmodighed til det. Men jeg kunne helt vildt godt tænke mig at lære at spille klaver.
 
Hvad betyder musik for dig?
– Når vi er af sted til kampe, er der masser af tid, hvor man ikke kan gøre andet end at lade op, så der er det da helt sikkert, jeg hører en masse musik. Da jeg var yngre, kunne jeg godt sætte sådan noget som Rage Against The Machine på før en kamp, men det gør jeg ikke så meget mere.

Hvor meget fylder din musiksamling?
– Jeg kan se, at jeg har cirka 13 gigabyte musik på computeren, men der ligger også en del podcasts derinde.

Hvad er din yndlingsplade?
– Jeg hører meget danske bands, og jeg er helt vild med Kashmir, Veto, og hvad der nu ellers er. Jeg har svært ved at fremhæve en, men jeg hører især Kashmirs No Balance Palace rigtig meget.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
– Eftersom min kæreste og jeg bor sammen, så er der jo også kommet et par cd'er til fra hende. Der er da helt sikkert et par, som for eksempel Vengaboys, som jeg ikke er helt stolt af.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
– Der ville jeg nok vælge Radiohead med Creep, den kan jeg synge, og den synes jeg er rigtig fed. Derfra ville det nok gå stærkt ned ad bakke.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
– Jeg tror, da jeg var en 15-16 år, var jeg til et eller andet håndboldstævne, hvor jeg blev forelsket, og der hørte vi I'll Be Missing You med Puff Daddy, kan jeg huske.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
 – Det er sateme også et mærkeligt spørgsmål. Men hvis min kæreste og jeg laver god mad og drikker lidt rødvin, så kan vi godt sætte nogle af de der Hotel Costes-opsamlinger på eller måske noget Montell Jordan.

Hvad hører du helst søndag morgen?
– Der kan jeg sagtens høre Magtens Korridorer.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
– Jeg er helt sikkert en bedre danser, jo mere alkohol, der bliver indtaget, men sangen er nok ikke så vigtig.

Hvad er den første sang, du kan huske?
– Min far har spillet Puff Den Magiske Drage på guitaren, når jeg skulle sove, den står klart i min erindring. Ellers kan jeg huske De La Souls Ring Ring Ring som et af de første rigtige numre, jeg hørte i folkeskolen.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
– Det er nok Who Wants To Live Forever med Queen, som jeg som barn hørte første gang i filmen i Highlander, og jeg syntes, den var så sørgelig. Jeg får stadig gåsehud, når jeg hører den.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?
– Det er nok noget med Yellowbellies. De spillede en af de første koncerter, som jeg nogensinde var til, og det er musik, som man bliver glad af. Jeg vil nok helst have, at der bliver spillet noget musik, som gør folk glade.

Har du været i operaen?
– Det har jeg ikke, nej. Men jeg er begyndt at gå til nogle af de store musicals hernede i Tyskland, og jeg kunne også godt tænke mig at se en opera.

Har du været på festival?

– Jeg har aldrig rigtig været på festival, jeg har kun været til Skive Beach Party. Problemet har altid været, at jeg altid har været til slutrunder med ungdomslandsholdet, når alle mine venner tog på Roskilde Festival.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
– En af de bedste oplevelser var nok, da jeg første gang stiftede bekendtskab med Veto på Skive Beach Party, det var stort. Ellers er det nok en koncert med Kashmir hernede i Hamborg, hvor de spillede for 300 mennesker på en lille klub. Selvom jeg har været til en del Kashmir-koncerter i forvejen, var den koncert var en helt fantastisk oplevelse.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?
– Altså, hvis jeg skulle møde en musiker, ville jeg nok vælge Michael Jackson. At tage på en turné rundt i USA med Elvis Presley ville også være fedt.  Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA