x

Tag højskolen med på Roskilde og Skanderborg Festival

Tag højskolen med på Roskilde og Skanderborg Festival

Kombiner dit højskoleophold med festival. Til landets to største festivaler tilbyder højskoler eventkurser, hvor man som elev får indflydelse på festivalaktiviteter. Kurserne er projektorienterede og kulminerer henholdsvis på Roskilde Festival for eleverne på Vallekilde Højskole på Vestsjælland og Danmarks Smukkeste Festival for elever på Eventmageriet, der er en del af Idrætshøjskolen Århus i Vejlby-Risskov.

– Roskildelinjen er én af vores fire linjer på højskolen, og indtil videre optager vi 30 elever på linjen. Det er meningen, at projektet skal få betydning for store dele af publikum. Roskilde Festival har de seneste år eksperimenteret med grønne campingområder og stillezoner. Fra 2011 skal eleverne på Vallekilde udvikle og afvikle konceptet, fortæller forstander Torben Smidt Hansen fra Vallekilde Højskole.

Det konkrete projekt for den første eventlinje bliver at udtænkte et koncept, der motiverer gæsterne til at feste med respekt for hinanden og deres omgivelser. Idéen er inspireret af Burning Man-festivalen i USA og vil have et omfang, der dækker et campingafsnit med 20.000-25.000 gæster.

– Eleverne skal allerede til januar mødes med Roskilde Festivals nøglepersoner for at starte planlægningen af projektet. Målet er at ruste eleverne fagligt inden for oplevelsesbaserede events og publikumsinvolverende aktiviteter med afsæt i Roskilde Festivals fokus på en bæredygtig lejrkultur.

Konceptet omfatter i første omgang et helt campingafsnit med 20.000-25.000 gæster, oplyser Torben Smidt Hansen.

Eventlinjen kombineres på begge højskoler med et længere højskoleophold i foråret. Blandt fagene er kommunikation, markedsføring, fundraising, oplevelsesøkonomi og praktisk logistik, ligesom der er mulighed for at kombinere med fællesfag på de respektive højskoler.
Kurset på Vallekilde Højskole er desuden en tyvstart på Roskilde Festival Højskole, som først officielt åbner i 2014.

Læs mere på eventmageriet.dk, vallekilde.dk og roskildefestivalhojskole.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA