x

Et musikparlament alle kan være medlem af

Et musikparlament alle kan være medlem af

Hver anden måned inviterer Musikparlamentet indenfor til musik- og debataftener, der er åbne for alle med interesse for musik. Her har nøglepersoner i branchen og musikere som Troels Abrahamsen og Pernille Rosendahl debatteret spillestedernes krise, anmelderens rolle, talentshows og nye forretningsmodeller i øjenhøjde med publikum, musikstuderende og andre, der arbejder i musikbranchen.

Foreningen Musikparlamentet blev dannet i sommeren 2008 i København, men har ligeledes arrangementer i Århus, på Roskilde og Spot Festival. Hver gang er der livemusik på programmet, og således har blandt andre Oh Land, Boom Clap Bachelors, Maria Timm og Marybell Katastrophy givet minikoncerter til debatterne.

– Vi blev netop dannet, fordi vi syntes der manglede et uafhængigt forum, hvor man kunne diskutere musikbranchens udvikling og udfordringer. Spot Festivals debatter var et forbillede, men da de kun finder sted én gang om året, var der et klart hul i markedet. Vi ønskede en form, hvor den lidt stramme debatform blødes op ved også at have koncerter med nye navne, og ved også at sætte fokus på emner, hvor almindelige musikfans – helt i tråd med demokratiseringen af branchen – også inviteres indenfor, fortæller Musikparlamentets formand Rasmus Ardahl.

– Formålet? Det er at udvikle musikbranchen, fordi den digitale udvikling har skabt store forandringer for branchen.

Musikbranchens vagthund

Musikparlamentet får støtte af og samarbejder med andre interesseorganisationer i Danmark, men er uafhængige af andre organisationer, hvorfor målet er at være musikbranchens vagthund.

– Det er tydeligt, at det organiserede musikliv ser Musikparlamentet som en mulighed for at placere væsentlige debatter i et forum, hvor dagsordenen ikke er præget af særinteresser. Vi samarbejder med alle parter og sørger for at inddrage dem, men vi forbliver uafhængige, hvilket jeg tror er en af årsagerne til succesen, uddyber Rasmus Ardahl, der også oplyser, at 80-120 mennesker deltager per gang i parlamentet i København, der for de fleste også vil give lærerig indsigt i musiklivet i Danmark.

– Deltagerne har ofte en funktion i branchen, men der er kommet langt flere unge mennesker udefra, end vi har forventet, fortsætter han.

Næste Musikparlament-arrangement foregår torsdag den 20. januar på Huset i Magstræde, hvor emnet symptomatisk er en kritisk diskussion af Spot Festivals rolle. Desuden nedsætter Musikparlamentet i løbet af året en redaktion, som forsætter den kritiske debat på foreningens website.

Læs mere på musikparlamentet.dkNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA