x

Undercover: The Rumour Said Fire - The Arrogant

Undercover: The Rumour Said Fire - The Arrogant

Hvem: Kathrina Skardsá og Lasse Walentin
Hvor: På Møn og i The Lab på  Nørrebro i København
Hvornår: Juli og august 2010

Man skal ikke undersøge det farverige frontcover The Arrogant særligt længe, før man får øje på utallige røde og nøgne menneskekroppe, der tårner sig op imellem tegninger af dyr, blomster og forskellige religiøse symboler fra blandt andet inkariget og asatroen.
Kunstneren Kathrina Skardsá, der også stod bag coveret til The Rumour Said Fires debut-ep, tog med gruppen til Møn, hvor hun skabte coveret, mens albummet blev indspillet på en fjerntliggende og solbeskinnet gård i sommer.

– Der hang en øm kærlighed og en følelse af at være i pagt med naturen på godt og ondt ude på gården på Møn. Totempælen lå lige for. Jespers tekster gled under indspilningerne fra tid til anden ud over markerne, og som voyeur virkede det meget stærkt. De fleste kulturer og religioner har en art totempæl til at beskytte sig og afgrænse et territorium, og der er ligger et løfte om en kærlighed og et had i en sådan pæl.

Billedkunstneren har tegnet forskelligartede kulturers symboler og totempæle ind i coveret, fra den nordiske runesten til den afrikanske Bwa, mens den fotograferede rødhudede menneskemasse også danner en form for totempæl i sig selv.

Forsanger i The Rumour Said Fire, Jesper Lidang, fortæller, at gruppen fra start var interesserede i at få et stykke kunst lavet over deres musik mere end blot en illustration af den. Kathrina Skardsá har haft frie rammer til at udfolde sig og skabe en fortolkning af folk-gruppens musik, som han synes har ramt stemningen og musikken perfekt.

– Det indkapsler de mange strenge på pladen, fantasierne om virkelig at kunne sætte sig i et andet menneskes sted og arrogancen, der så let opstår, når vi prøver på det. Men også de melodiske linjer, melankolien og den opildnede passion, der smyger sig ind og ud mellem hinanden. Jeg synes, det hele er der som billede. Jeg håber, at folk på samme måde får en historie ud af det, som de kan kalde deres egen, fortæller han og tilføjer om de mange nøgne menneskekroppe:

– Det er tid til atter engang at tage tøjet af og lade håret gro langt. Det er tidsåndens krav!

       

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA